Kampioen 3e klas B 2017/2018 Krabbendijke met de kampioensschaal
Kampioen 3e klas B 2017/2018 Krabbendijke met de kampioensschaal Foto: F. van Pagee

Een terugblik op een spannend voetbalseizoen

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

REIMERSWAAL/KAPELLE - Na een spannend voetbalseizoen blikken we terug op de prestaties van de Reimerswaalse en Kapelse hoofdmachten. De twee Reimerswaalse kampioenschappen, de twee degradanten, met ook de vier clubs die komend seizoen op hetzelfde niveau uitkomen.

Yerseke realiseerde na drie seizoenen in top van de 3e klas dan eindelijk het kampioenschap. Oefenmeester Harro Hazelaar wist zijn manschappen op scherp te zetten, goed genoeg voor de 1e eindpositie in de 3e klas A. Ook wist topscorer Arjen de Koeijer zijn persoonlijk record aan doelpunten te verbeteren naar maar liefst 48 doelpunten, dit leverde hem en Yerseke de topscorer van Zeeland op voor een tweede maal.

Krabbendijke

Krabbendijke bouwde al snel een ruime voorsprong op in de 3e klas B en leek bij de winterstop al zeker van het kampioenschap. Hoofdcoach Pim Bruins wil over de gehele club structuur aanbrengen, dusdanig lijnen uitzetten waar de groeiende voetbalvereniging in toekomst winst uit hoopt te halen. Vastigheid op een aanzienlijk niveau gebaseerd op een goede doorstroming van met name de aanwas. Het collectief was volgens de oefenmeester doorslaggevend in het behalen van het kampioenschap.

Kapelle

Kapelle begon het seizoen met een behoorlijk aantal nieuwkomers, jongens die al eerder op een hoger niveau acteerden. Aan oefenmeester John de Frel de taak deze in te passen aan de al bestaande selectie. Een moeilijk in te schatten eindpositie vooraf, in elk geval deden ze lang mee maar bleken dit seizoen genoegen te moeten nemen met de subtop, namelijk een 5e eindpositie zonder periodetitel. De derde positie werd in eindreeks verspeeld en zo eindigde hun seizoen zonder een prijs.

Kruiningen

Kruiningen had de afgelopen seizoenen moeite om zich te handhaven, een stabiele 3e klasser wil het uiteindelijk realiseren. De doelstelling vooraf 'directe handhaving in de 3e klas A', dit werd dan ook behaald onder de leiding van hoofdtrainer/coach Wil Raats. In de tweede seizoenshelft werd in de beslissende wedstrijden een marge opgebouwd ten opzichte van de onderste regionen wat resulteerde in een mooie 10e eindpositie.

Rillandia

Rillandia handhaafde het seizoen eerder zich na promotie naar de 3e klas, deze prestatie werd dan ook gezien nog beter dan de promotie zelf via de nacompetitie destijds. Echter afgelopen seizoen was het net iets minder en viel het doek in nacompetitie, de puike seizoensstart van het seizoen ervoor bleef uit waardoor het vertrouwen wellicht daalde. Aan coach Johan Sulkers dit vertrouwen te herstellen in het komende seizoen.

Wemeldinge

Wemeldinge behaalde achteraf gezien te weinig punten gedurende het gehele seizoen, een teleurstelling voor oefenmeester Jordan van Langevelde. Ondanks de laatste eindpositie waar toch de nacompetitie nog lonkte, heeft Wemeldinge een goed gevoel met de hoofdtrainer. De dorpsclub kent zijn plaats en zal zich weer gaan richten op een mogelijke terugkeer in de 3e klas.



SC Waarde

SC Waarde boekte wederom progressie onder oefenmeester Edwin in de Wei, maar liefst 44 punten werden behaald wat een 6e eindpositie opleverde. Geen periodetitel, wel twee posities gestegen t.o.v. het seizoen ervoor. Het 'linker rijtje' een prima resultaat en steeds meer aanwezig in de top van de 4e klas.

Hansweertse Boys

Hansweertse Boys kende net als Kapelle een fors aantal nieuwkomers, echter de 9e eindpositie wat teleurstellend voor coach Pearl Doesburg. De trainingsopkomst daalde naar gelang het seizoen duurde, eerst nog leken zij zich te gaan mengen in de subtop maar het verval bleef niet uit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief