Rillandia-speler Tristan van der Mast in een luchtduel met Niels Adriaanse
Rillandia-speler Tristan van der Mast in een luchtduel met Niels Adriaanse Foto: F. van Pagee

Rillandia valt terug op eigen jeugd

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

RILLAND - Na de degradatie van afgelopen seizoen vanuit de 3e klas naar de 4e klas vertrokken enkele spelers, stopten er een aantal, met ook ervaren selectiespelers die voor een lager elftal kozen. Rillandia beschikt over eigen jeugd, die deze plaatsen op kunnen vullen. Het zal wellicht de nodige tijd vergen om ook ogen te gooien naar bijvoorbeeld een prijs, al is niets onmogelijk.

Tegen Sc Waarde werd een prima 4-4 gelijkspel behaald, ook zaterdag oogden de Rillanders positief in hun eerste bekerwedstrijd tegen METO. De wedstrijd zou gespeeld worden op ‘sportpark Keizershoofd’ te Waarde, maar werd omgezet vanwege de slechte veldconditie naar Hoogerheide. Voor de bezoekers van deze wedstrijd, leek het alsof ze naar een jeugdwedstrijd aan het kijken waren. Dit doordat beide selecties voor het merendeel uit zeer jonge spelers bestond, met slechts enkele ervaren spelers die de jonkies op sleeptouw nemen in het seniorenvoetbal voor standaardteams.

De wedstrijd

Hierover kunnen we positief zijn, beide selecties beschikken over spelers met een goede techniek. De basis op een hoger niveau overeind te blijven, dat maakte deze wedstrijd aantrekkelijk. Daarentegen ook vele foutieve keuzes, momenten waaraan je kunt aflezen dat er nog ‘werk aan winkel is’ voor hoofdtrainer Johan Sulkers. Het regende over en weer mogelijkheden, waar de thuisploeg een overwicht genoot in de eerste helft. Dit ook omzette via Gijs Verresen naar een 1-0 voorsprong, echter gedurende de wedstrijd wist Rillandia zich terug te knokken via Bas Kil die de gelijkmaker (1-1) in de verre hoek plaatste. Het scorebord amper op 1-1 met wederom een doelpunt voor METO, Philippe van Hoek zorgde ervoor dat op het digitale scorebord 2-1 verscheen. Martijn Pieters leek de wedstrijd op slot te gooien met een derde treffer voor de Brabanders, 1-3. Het was vlak na rust Jordi Kessels uit een hoekschop die het netje liet bollen voor Rillandia, 2-3 en weer de aansluiting. Een gelijkspel leek haalbaar totdat Jens Hermans de 4-2 fraai binnen schoot, ondanks de verliespartij keek Rillandia terug op een goede wedstrijd. Zich met name richtte in de gesprekken na de match op ‘wat de mogelijkheden zijn in de toekomst’, en die waren veelal positief.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief