ST HVV'24/Clinge JO9-2 en Yerseke JO9-1 vooraf aan de speciale wedstrijd. FOTO F. VAN PAGEE Foto: F. van Pagee

Doelpuntrijke jeugdwedstrijd van de week

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

YERSEKE - Voor de tweede jeugdwedstrijd van het nog prille voetbalseizoen, gekozen voor Yerseke JO9-1 in een uitwedstrijd tegen de samenstelling HVV'24/Clinge JO9-2 in Hulst. Een lange reis door de Liefkenshoektunnel voor de nog jonge voetballertjes, zo'n 50 minuten rijden. Bij aankomst waren ze dan ook klaarwakker op het kunstgras van HVV'24, al bleek dan in de beginfase van de wedstrijd niet zo te zijn. Nicolas Vanderheyden spelend voor de samenstelling had een tekening als 'soort van spandoek' gemaakt voor zijn teamgenoten, hij nog niet fit genoeg ziek te zijn geweest.

De aanvallers van de thuisploeg Damian Vervaet en Luuk Schilders veelal dreigend in de beginfase. Het openingsdoelpunt viel dan ook niet onverwachts in de 5e minuut, Damian Vervaet anticipeerde goed op een terugspeelbal, onderschepte deze en schoot met de punt van de schoen raak, 1-0 voor de thuisclub. Yerseke knokte zich terug in de wedstrijd met schietkansen voor Marvin Koole en Thijs van Putten, ook een prima poging van Kebron Yafiet Mehari ketste via de binnenkant van de paal over de doellijn net voorde andere paal terug in het speelveld. De gelijkmaker kwam er wel doordat een bal met de hand gestopt door een veldspeler, Jan de Braal scoorde de toegekende penalty die voor een 1-1 ruststand zorgde. Een gelijk opgaande eerste helft die beslist werd na de limonade, eerst nog leek Yerseke het verschil te maken met een vlammend schot door Ramon van der Hart. Vol op de wreef achter keeper Lukas Garibashvili en voor het eerst Yerseke op voorsprong, 1-2. Toch wist de samenstelling zich snel weer op gelijke hoogte te knokken, een prima dieptepass op Vince Burm die van dichtbij de 2-2 binnenschoot. Beiden kregen nog een penalty toegekend doordat de bal wederom met de hand werd gestopt kort op het eigen doel, echter ook beiden gemist. Het was Damian Vervaet met nog drie doelpunten voor HVV'24/Clinge JO9-2, maar liefst vier doelpunten door hem gemaakt. Zo won de thuisclub met 5-2, zo was het lang een spannende wedstrijd die in het laatste gedeelte werd beslist. De strafschoppenserie werd een troostprijs voor Yerseke JO9-1 en werden de felicitaties met ook de complimenten voor de verliezers overgebracht.

Selectie ST HVV'24/Clinge JO9-2

Spelers: Matties Verdummen, Brent Verdummen, Vince Burm, Luuk Schilders, Damian Vervaet, Lukas Garibashvili (afwezig Quinten Majean en Nicolas Vanderheyden). Begeleiding: Bas Coone en Jordy Nafa (trainers), Gert Majean (leider).

Selectie Yerseke JO9-1

Spelers: Mike Boertjes, Ruben Zoeteweij, Mathijs Tromp, Thijs van Putten, Jan de Braal, Najim Taha, Marvin Koole, Ramon van der Hart en Kebron Yafiet Mehari (afwezig Mads van Helden). Begeleiding: Corné van der Jagt en Stijn Koster.