Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Archief

Jongen uit Yerseke op scooter beschoten met hagel

Door: Guus Arnouts Politie

KLOETINGE - Afgelopen dinsdag is een 17-jarige jongen uit Yerseke op zijn scooter geraakt door een schot hagel. De jongen raakte hierbij gewond aan zijn benen, meldt de politie die nu een onderzoek gestart is. 

Rond 09.00 uur rijdt de jongen nietsvermoedend over het fietspad langs de N670 in de richting van Kloetinge. Terwijl hij de Monnikendijk oversteekt naar de Kapelseweg, hoort hij vijf knallen. Twee meisjes die in de buurt fietsen horen de knallen ook en geven een gil.

Schrik
Van schrik valt de jongen met zijn scooter en voelt een pijn aan zijn benen. Het lijkt in eerste instantie niets ernstigs, dus de jongen vervolgt zijn weg naar school. Eenmaal op school ziet hij pas dat zijn benen geraakt zijn en er ook op zijn scooter, helm en zadel ronde plekjes zitten. Na een huisartsbezoek lijkt het om een schot hagel te gaan.

Onderzoek
De jongen heeft aangifte gedaan en de politie onderzoekt nu de zaak. Op enkele verkeersborden en palen ontdekte de politie daarnaast ook hagelinslagen. Vanuit de hoek van de inslagen bekeken, moet er vanaf een veld aan de N670 geschoten zijn. De politie vermoedt uit een aan de overzijde gelegen boomgaarde. 

De politie roept nu getuigen op om zich te melden. Dat kan via 0900 8844, via de politieapp (06 12 20 70 06) of het meldformulier op politie.nl/melden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief