V.l.n.r. Owen Klaaijsen, Tim van de Plasse, Stijn Pluijmers met hun hoofdtrainer/coach Wouter van Alphen. FOTO F. VAN PAGEE
V.l.n.r. Owen Klaaijsen, Tim van de Plasse, Stijn Pluijmers met hun hoofdtrainer/coach Wouter van Alphen. FOTO F. VAN PAGEE Foto: F. van Pagee

De droom van vele Zeeuwse talenten

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

YERSEKE - De droom van vele voetballertjes is nog altijd profvoetballer worden, voor slechts enkelen komt deze uit. Er spelen namelijk meerdere factoren mee, om daadwerkelijk ook voor een Betaalde Voetbal Organisatie (BVO) te mogen spelen, met daarna nog een lange weg te gaan. Ook de ouders moeten er achter staan, naast de benodigde kwaliteiten.

Voor de drie 10-jarige Zeeuwse talenten Owen Klaaijsen (Vlissingen), Tim van de Plasse (Yerseke) en Stijn Pluijmers (Heinkenszand) uitkomend voor Sparta JO11-1, wel de kans om zich op het hoogste niveau te ontwikkelingen. Een stapje dichterbij hun droom, meer ook niet. Zij plaatsten zich met Sparta JO11-1 via de gebruikelijke voorrondes voor het hoogste niveau in hun leeftijdscategorie, namelijk 'Eredivisie Hoog'. Mogen het opnemen in competitieverband tegen PSV, Ajax, Fc Utrecht, AZ en Vitesse.

Owen Klaaijsen

Owen woonachtig in Vlissingen, begon als 6-jarige bij de minipupillen van Vc Vlissingen met enkele seizoenen bij de F-pupillen. Speelde destijds met Ilai Grootfaam in de hoofdklas, die als 7-jarige de grote clubs voor het uitkiezen had en uiteindelijk koos voor Ajax. Owen zelf vertrok naar de JVOZ waar hij speelde met jongens die allemaal een jaar ouder waren. Op meerdere toernooien werd hij verkozen tot 'de beste speler' wat hem ook prijzen opleverde, van een bokaal tot aan een trip naar Valencia toe. Zijn positie ligt met name in de verdediging, maar ook soms op het middenveld. Owen hoopt nog lang te mogen blijven bij Sparta, veel wedstrijden te winnen en mogelijk voor hoofdmacht van Sparta te spelen als middenvelder.

Tim van de Plasse

Tim uit het mosseldorp Yerseke begon op 5-jarige leeftijd, speelde drie seizoen voor voetbalvereniging Kloetinge waarna hij vorig seizoen voor ADO Den Haag uitkwam. En niet onverdienstelijk, al worden de standen niet echt bijgehouden door de KNVB, zij behaalden de meeste punten en mochten zich de landskampioenen noemen. Tim zelf als aanvaller een fors aandeel in deze prestatie door maar liefst 143 doelpunten. Scoorde op internationale toernooien tegen Manchester United, Newcastle United, Werder Bremen, Red Bull Salzburg, Juventus en Besiktas. Om logistieke redenen verkoos hij na één seizoen Sparta boven ADO Den Haag waar hij mocht aanblijven. Zijn positie in het veld 'diepe spits' maar ook als laatste man eerder actief. Tim hoopt later de spitspositie in te vullen bij HSV Hoek en denk nog niet zo aan een carrière als profvoetballer.

Stijn Pluijmers

Stijn uit Heinkenszand begon zelfs als 4-jarige bij de Sportvereniging Heinkenszand, het bleek al snel dat de peuter gevoel voor de bal had. Maakte de overstap naar Luctor'88 waar hij bij de F-pupillen meer weerstand genoot in de hoofdklas. Speelde eveneens vaak met jongens die ouder waren, wat uiteindelijk beter voor zijn ontwikkeling was. Gescout door de KNVB en de JVOZ, na een stage goed genoeg bevonden waarna hij vorig seizoen uitkwam voor JVOZ JO12-1. In dat seizoen dusdanig opgevallen dat hij op stage mocht bij Sparta, niet veel later volgde het bericht dat Stijn welkom was bij Sparta JO11-1. Werd verkozen tot beste speler van het 'Oesterput 14 tournament' in Yerseke, heeft nog niet zoveel kampioenschappen behaald. Hoopt dat nu te gaan doen en de gehele jeugdvoetbalopleiding te doorlopen. Zelfs 'profvoetballer worden' houdt hij open, mocht dat niet lukken zou HSV Hoek ook een mooie uitdaging zijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief