Doelpuntenmaker Pierre Borgo is verwikkeld in een duel om de bal met een speler van Nieuwdorp. Foto: Jonique van Koeveringe

Hectische slotfase verdeelt de punten

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

KRABBENDIJKE - Dat Nieuwdorp nog geen punt heeft binnen kunnen slepen, zegt nog niets over deze wedstrijd. Krabbendijke, die al een wedstrijd wist te winnen tegen Bruseboys en gelijk speelde tegen Arnemuiden, moet er dus niet op rekenen dat ze deze uitwedstrijd zomaar cadeau gaan krijgen. Nieuwdorp zal er alles aan doen om van die vervelende 0 af te komen.

En dat laten ze al vroeg in de wedstrijd zien! Krabbendijke is nog niet helemaal bij de les wanneer ze in de eerste minuten al een enorme kans weggeven. Janick van As kreeg een niet te missen kans wat eigenlijk het openingsdoelpunt had moeten zijn maar hij schiet net naast. Een paar minuten later is het wel raak! Stefan van de Klooster schiet de bal achter Lorenzo Hoekman. Een beetje een rommelig doelpunt maar ook deze tellen gewoon voor 1 punt.
Na dit doelpunt wordt Krabbendijke sterker. Het besef dat het zaterdagmiddag en dus voetbaltijd is, wordt helder. De ploeg uit Krabbendijke creëert kansen en mogelijkheden en is gevaarlijk voor het doel van keeper Ruud la Grand. Na 20 minuten is het raak. Elco Jansen schiet uit de tweede lijn de bal binnen en geeft de keeper en verdediging het nakijken.
Maar het is nog niet genoeg lijkt wel. Krabbendijke wil meer. Ze zijn niet voor een punt naar Nieuwdorp afgereisd. Dat blijkt wel uit het volgende moment. Elco stuurt zijn directe tegenstander het bos in en legt goed af op de inlopende Pierre Borgo die binnenschiet. Nieuwdorp kan in deze fase van de wedstrijd alleen tegenhouden maar is vooral via Martijn de Goffau erg gevaarlijk in de omschakeling. Hoe dan ook het blijft 1-2 en de eerste 45 minuten van de wedstrijd zijn voorbij.

Tweede helft
De rust heeft de thuisploeg goed gedaan. Het is feller in de duels en dominanter aanwezig. Regelmatig komt Martijn de Goffau langs de verdediging en wordt hij slim neergehaald. Nieuwdorp krijgt dus aardig wat vrije trappen die stuk voor stuk de verdediging met Armin de Bat, Rens Jansen, Ilco Rijkse en later ook Laurens van Gorsel en de jarige Ricardo Koole aardig weet te testen.
Toch is ook Krabbendijke gevaarlijk. De Bat met een bal op maat naar Elco die met het hoofd de bal net niet genoeg richting en snelheid kan meegeven. Ruud la Grand kan redden. Later kan de verdediging van Nieuwdorp met uiterste inspanning nog een bal van de lijn tikken. Ruud is te laat waardoor Elco de bal voorbij de doelman tikt maar net niet genoeg vaart kan meegeven. Dit was bijna het laatste tikje wat voor de 3 punten zou kunnen zorgen.
Maar dé voetbalregel is: maak je hem niet zelf, dan doet de tegenstander het wel! En ook nu is deze regel weer van toepassing. Rond de 80e minuut is het de Goffau met een vrije trap die in eerste instantie gered wordt door Lorenzo Hoekman maar Jean-Paul van As kan de rebound daarna inschieten. Beide teams eindigen de wedstrijd in de slotfase met een man minder. Nick Meyers kreeg zijn tweede gele kaart en even later moest Bastiaan Van Dijk eraf met een directe rode kaart.
Nieuwdorp is na 3 wedstrijden eindelijk van de 0 af! Krabbendijke blijft op 5 punten steken en zal balen dat het deze wedstrijd niet naar zich toe heeft kunnen trekken door 3 punten mee te nemen.