Rico de Putter maakte twee echte spitsengoals na goed voorbereidend werk van Elco Jansen. Foto: Jonique van Koeveringe

Krabbendijke zet Yerseke in de tweede helft opzij en blijft ongeslagen

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

KRABBENDIJKE - Krabbendijke nam het in de vierde competitiewedstrijd van dit seizoen op tegen buurman Yerseke. Voor Krabbendijke de enige derby die dit seizoen gespeeld gaat worden.

Van beide kanten een wat afwachtend begin waarin Krabbendijke de bal vaker in bezit had dan de rood-zwarten. Echter bij de eerste keer dat Yerseke in het vijandelijke strafschopgebied kwam verdween de bal gelijk op de stip. Na een indraaiende vrije trap van Evert van Houte kreeg de meeverdedigende Stephan de Leeuw de bal ongelukkig op zijn arm en scheidsrechter Van Veelen was onverbiddelijk. Arjen Dingemanse liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en zette de bezoekers op een 0-1 voorsprong. De gewijzigde stand op het scorebord deed het spelbeeld niet wijzigen. Krabbendijke met de bal en Yerseke dat de zaakjes verdedigend goed op orde had. Het eerste echte gevaar van Krabbendijke betekende bijna direct de gelijkmaker, alleen trof Danny Weber de buitenkant van de paal na een schot met links. Niet lang daarna weer gevaar via Elco Jansen maar keeper Colin Hout pareerde zijn inzet in de lange hoek. Op slag van rust kreeg de in zeeland veel geprezen Sylvio Hage dé kans op de 0-2 alleen oog in oog met Lorenzo Hoekman faalde hij. De bal verdween voor hem en heel Yerseke naast de verkeerde kant van de paal.

Tweede helft
Bij aanvang van de tweede helft veranderde het spelbeeld. Langzaam maar zeker kreeg Krabbendijke het overzicht maar in tegenstelling tot de eerste helft leidde dat ditmaal ook tot kansen. De eerste was een penalty nadat Elco Jansen door Arjen Dingemanse in het strafschopgebied tegen de vlakte was gewerkt. Danny Weber miste echter deze grote mogelijkheid en doelman Hout was even de held van Yerseke. In de minuten erna een vrije trap voor Krabbendijke. Armin de Bat gaf voor op Stephan de Leeuw die prima inkopt, maar helaas komt de bal via de binnenkant van de paal weer terug in het speelveld. Vervolgens een schot van Pierre Borgo met links echter net voorlangs geschoten. Yerseke moest een keer gaan bezwijken onder dit enorme overwicht en in de 58e minuut was het dan zover. Armin de Bat stoomde op over de rechterkant, de bal werd overgenomen door Elco Jansen die twee man zijn hielen liet zien en prima teruglegde op Rico de Putter die de doelman wel verschalkte en de 1-1 aan liet tekenen. Krabbendijke rook bloed en ging door. Een vrije trap van Weber vond het hoofd van Elco Jansen echter zijn duikende kopbal verdween naast het doel. Een volgende inzet van diezelfde Jansen kon niet worden geklemd door Hout en De Putter was er als de kippen bij om Krabbendijke op een 2-1 voorsprong te zetten. Zo was de wedstrijd 20 minuten na rust volledig gekeerd en Krabbendijke wilde het duel definitief in het slot gooien. Danny Weber was bijna de man die dit deed maar zijn uithaal na een afgeslagen hoekschop belande keihard op de lat. Na weer een hoekschop van Krabbendijke zwijnde Yerseke andermaal. Stephan de Leeuw kopte prima in maar Rick Kramer kopte de bal uit de kruising. Zo kon het zijn dat de laatste tien minuten toch nog heel erg spannend werden. Eerst testte de ingevallen Ruben Pekaar doelman Hoekman maar deze pakte zijn inzet klemvast. Vier minuten voor tijd kreeg Yerseke middels Jari Christiaanse dé uitgelezen kans, de grootste van de wedstrijd, om gelijk te maken maar vanaf twee meter, voor een leeg doel, kreeg hij het voor elkaar om over de deklat te mikken. Krabbendijke kwam hier meer dan goed weg maar pakte na nog wat gevaarlijke momenten rondom het zestienmetergebied uiteindelijk toch verdiend de punten.