Ruben Pekaar controleert zwaar gehinderd door Lennart Dekker een hoge bal. FOTO F. VAN PAGEE
Ruben Pekaar controleert zwaar gehinderd door Lennart Dekker een hoge bal. FOTO F. VAN PAGEE Foto: F. van Pagee

Yerseke in zwaar weer

Sport en vereniging

YERSEKE - Na een prima seizoenstart werd afgelopen zaterdag 27 oktober het vlaggenschip van Yerseke op de pijnbank gelegd. De equipe van hoofdtrainer Alexander van Keulen verloor op 'sportpark Noordhout' met maar liefst 5-0 van de nummer 2 op de ranglijst Serooskerke.

Hun hoofdtrainer/coach geen onbekende, voor vele Yerseke-spelers een weerzien met oud-trainer Gerrit Petersen. Yerseke kampt met blessureleed en kan regelmatig niet rekenen op meerdere spelers binnen de selectie, afgelopen zaterdag moest ook nieuweling Sylvio Hage na een klein kwartier het veld noodgedwongen ruimen voor Ruben Pekaar door een hamstringblessure. Het positieve is, dat ze na 6 wedstrijden hun 3 thuiswedstrijden wisten te winnen. Echter de breedte van de selectie lijkt parten te gaan spelen, in zwaar vaarwater geraken hoeft geen probleem te zijn voor een vissersdorp. De komende speelrondes zullen duidelijkheid geven, vooralsnog even een domper op de puike seizoenstart.

Openingsfase

In de aftastfase een evenwichtig beeld, voor beide doelen gevaarlijke momenten met kans op een snel doelpunt. Deze bleef uit, maar er waren ander zorgen omtrent de fysieke gesteldheid van Sylvio Hage. Zo af en toe trekkebenend na een inspanning met, daarna de noodgedwongen vroege wissel na zo'n 14 minuten spelen. Ruben Pekaar normaliter op de half-positie zijn vervanger, voorin heeft de oefenmeester weinig mogelijkheden binnen zijn selectie waardoor de meegereisde supporters 'de bui al zagen hangen'.

Twintig minuten spektakel

En die viel dan ook vrijwel na de wissel, uit een hoekschop de tweede bal voor Serooskerke met Alex Jobse die het maar eens van afstand probeerde. Het diagonale schot in de verre bovenhoek zorgde voor de openingstreffer, 1-0 met niet onbelangrijk 'het missen van topscorer Sylvio Hage' voor de bezoekers. Serooskerke denderde door, mede door slordig uitverdedigen profiteerde Roy de Visser 2 minuten later en verdubbelde hij de score naar 2-0. Yerseke zette hier nauwelijks iets tegenover, in een tijdsbestek van circa 20 minuten stond het 4-0. Eerst Tiemen Suijk op een lage voorzet van Maikel Simonse met de 3-0, waarna Aron Wattel een hoge voorzet uitstekend inschatte en met de kruin de bal verlengde in de bovenhoek. Een 4-0 tussenstand die de wedstrijd lam legde, Serooskerke de wedstrijd uitspeelde die eigenlijk maar een kwartier duurde.

Wedstrijd gespeeld

Alex Jobse zorgde met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd na de rust voor een 5-0 eindstand. Lennart Dekker met de hoge voorzet op de geheel vrijstaande spits die controleerde en binnenschoof. Serooskerke uiteraard tevreden met de ruime zege, Yerseke dat zorgelijk toekeek. De hoofdmacht verloor een aantal seizoen geleden ook met 7-1 in de uitwedstrijd tegen VCK Koudekerke in speelronde 5 op 3 oktober 2015, het rechtte destijds zijn rug in de wedstrijd erna tegen Serooskerke door met 1-0 thuis te winnen. Dat biedt in elk geval hoop voor de rood-zwarten voor komende zaterdag wanneer zij het op 'sportpark Cleijn Moercken' op mogen nemen tegen Fc Axel. De laatste keer dat zij aantraden in Yerseke, werd verloor de ongeslagen kampioen destijds met 3-0 en kwam er een einde aan hun indrukwekkende reeks.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief