Rens Jansen laat een speler van NSVV zijn hielen zien. FOTO JONIQUE VAN KOEVERINGE Foto: Jonique van Koeveringe

Overwicht van Krabbendijke in slotfase uitbetaalt tegen 10 van NSVV

KRABBENDIJKE - Wie niet op tijd op het sportpark was afgelopen zaterdag had al het nodige gemist. Al in de 1e minuut kreeg Lorenzo Pengel van NSVV een vrije doortocht naar keeper en naamgenoot Lorenzo Hoekman en hij faalde niet. Zo stond er na 27 seconden spelen al een 1-0 voorsprong voor de thuisclub op het bord.

Na vijf minuten een kopbal van Elco Jansen uit een voorzet van Rico de Putter maar deze ging een halve meter over de deklat. Na 8 minuten spelen was Elco Jansen eerder bij de bal dan NSVV verdediger Michael Ouwens en deze zag geen oplossing dan aan de noodrem te trekken. Rood was zijn deel en Krabbendijke had de rest van de wedstrijd een overtal. Na wat onwennig spel van beide kanten en wissels aan beide kanten die voortvloeiden uit de vroege rode kaart bouwde Krabbendijke langzaam maar zeker een overwicht op. Invaller Bastiaan van Dijk was dicht bij de gelijkmaker maar zag zijn schot uiteenspatten op de paal. De terugspringende bal werd door Weber opnieuw ingebracht maar Elco Jansen kopte over. Aan de andere kant was Mitchel Louwerens dichtbij een treffer maar hij mikte op de buitenkant van de paal. Krabbendijke bleef zonder goed te spelen optisch de bovenliggende partij maar wist tot aan de rust geen grote kansen meer te creëren.

Na de rust waarin het tactische plan van Krabbendijke nog wat werd gefinetuned werd gelijk duidelijk wat de intenties waren van beide teams. Krabbendijke op jacht naar goals en NSVV beperkt zich tot het verdedigen van de voorsprong. Deze voorsprong was echter binnen 5 minuten verdwenen want Pierre Borgo schoot op aangeven van Bastiaan van Dijk de gelijkmaker binnen. Hierna was het eenrichtingsverkeer en kwam NSVV niet meer van de eigen helft af. Een schot van Rens Jansen werd geblokt en diezelfde Jansen tikte de bal van dichtbij voorlangs het vijandelijke doel. Ook waren er schoten van Danny Weber en Pierre Borgo maar deze keren stond keeper Kruijthof op zijn post. Hierna een schot met links van Armin de Bat maar Kruijthof haalde deze fantastisch uit de kruising. In de 78e minuut viel dan toch eindelijk de goal die niet uit kon blijven voor Krabbendijk. Elco Jansen omspeelde zijn man en vond de volledig vrij staande Weber die van dichtbij raak schoot. 1-2. Hierna weer een schot van Borgo maar Kruijthof redde met de voet. Vervolgens werd er een goal afgekeurd van NSVV wegens een duwfout die zou begaan zijn zo oordeelde scheidsrechter De Zwarte. Uit de aanval die hierop volgde deelde Krabbendijke de genadeklap uit. Invaller Sent vond Elco Jansen die twee man uitkapte en beheerst de 1-3 binnenschoot. Vervolgens kreeg in de 90e minuut NSVV verdediger Fortes geel vanwege het neerhalen van Elco Jansen en wegens commentaar hierop gelijk zijn 2e gele en kon zo ook net iets eerder gaan douchen dan zijn medespelers. Wat restte was een vrije trap voor Krabbendijke die werd binnengelopen voor Laurens van Gorsel, hij zou echter buitenspel hebben gestaan naar het oordeel van de scheids en grensrechter. Zo won Krabbendijke van NSVV en maakt het zich op voor de volgende wedstrijd, thuis tegen SSV’65.