Drukte aan de buitenhaven bij de intocht van de Sint. FOTO SCHELDEGALM
Drukte aan de buitenhaven bij de intocht van de Sint. FOTO SCHELDEGALM Foto: Scheldegalm

Intocht Sint in Hansweert

Sport en vereniging

HANSWEERT - Sinterklaas heeft het er maar druk mee met al die intochten. De mooiste zijn echter de intochten waar de Sint per boot aankomt. In Hansweert is dat op zaterdag 24 november.

Om 15.00 uur zal de boot met aan boord de Sint en zijn Pieten aanleggen bij de steiger van het fiets/voetveer aan de buitenhaven. Er zullen zelfs 2 boten aanleggen, zoveel Pieten neemt de Sint dit jaar weer mee naar Hansweert. Na een eerste ontmoeting met de ongetwijfeld vele kinderen die daar staan te wachten, vertrekt de Sint met de muzikanten van muziekvereniging Scheldegalm voorop rond 15.30 uur naar dorpshuis Kaj Munk. Onderweg zullen de vele Pieten de kinderen al vermaken en overheerlijke pepernoten uitdelen. In Kaj Munk start vervolgens om 16.00 uur een groot spektakel met de naam 'We vieren de verjaardag van... de Sint', uiteraard in aanwezigheid van de Sint en zijn Pieten. Om 17.00 uur maakt de Sint samen met Scheldegalm nog een rondgang door Hansweert met speciale lichtjes. Rond 17.45 uur is het feest afgelopen. Toegangskaarten voor de show in dorpshuis Kaj Munk zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij SPAR supermarkt Arie Hak in Hansweert.

De Sint pakt dit jaar overigens extra uit in Hansweert. Naast de intocht en show is er ook een 'versier je huis voor de verjaardag van de Sint'-wedstrijd. De winnaars daarvan worden tijdens de show door de Sint persoonlijk bekend gemaakt. Verder is er op maandag 3 december nog een bijzondere activiteit, een meet&greet. Volg alle ontwikkelingen rondom de intocht van de Sint in Hansweert op de speciale Facebookpagina: @sintintochthansweert.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief