Delta biedt internetsnelheid van 1 gigabit per seconde

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta levert vanaf zaterdag in heel Zeeland internet over de kabel met een glasvezelsnelheid van 1 gigabit per seconde. 'We zijn de eerste provider in Nederland die al zijn klanten zo'n hoge internetsnelheid aanbiedt over coax-kabel', meldt Delta vrijdag.


Het energiebedrijf leverde snelheden tot 400 Mbps en met de 1 Gbps (1000 Mbps) zegt ze landelijk aan kop te gaan. 'We kunnen deze hoge snelheid leveren, omdat we een jaar geleden begonnen met een grootschalige vernieuwing van het netwerk. En we namen recent afscheid van het analoge radio- en tv-signaal.' Hierdoor is er meer capaciteit en ruimte op de kabel.

Provinciedekkend

'Zeeland is met een provinciedekkend gigabit-netwerk de eerste in Nederland en daar zijn we trots op', laat Ludolf Rasterhoff, directeur Telecom bij Delta, weten. 'Ons netwerk wordt tegelijkertijd nog betrouwbaarder en stabieler.'

Vernieuwing

Voor de vernieuwing van het netwerk vervangt Delta op 15.000 plaatsen in Zeeland apparatuur. 'Daardoor wordt het met een nieuwe techniek (DOCSIS 3.1) mogelijk om over coax veel hogere snelheden te leveren en is ons netwerk klaar voor de toekomst.

Klanten hebben een nieuw modem nodig voor de snelle internetverbinding. Klik hier voor meer informatie.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief