Tom Koster bij zijn school.
Tom Koster bij zijn school. (Foto: Privébezit)

Tom Koster voelt zich thuis op nieuwe school

KAPELLE - Brugpieper Tom Koster heeft het naar zijn zin op school, de Isaac Beeckman Academie in Kapelle. Dat de vwo'er uit 's-Heerenhoek een stukje moet fietsen om er te komen, heeft hij er wel voor over.


Tom zit sinds dit schooljaar op de Isaac Beeckman Academie. "Ik ben bij een paar open dagen van scholen geweest, onder andere op de Isaac Beeckman, en uiteindelijk vond ik die school het best."

Klein
Toch was de keuze voor de Kapelse school in het voortgezet onderwijs niet meteen gemaakt. "Niemand van mijn oude basisschoolklas ging naar de Isaac Beeckman en dat vond ik wel een beetje moeilijk. Ik moest kiezen voor mijn vrienden of voor een school die echt bij mij past." Tom koos voor het laatste. "Deze school is klein en de klassen ook. Het maximale aantal leerlingen is zestien. Daardoor krijg je meer aandacht en heb je dingen sneller onder de knie."

Accepteren
Op de Isaac Beeckman Academie kende Tom in het begin helemaal niemand, maar daarin kwam gelukkig snel verandering. "Ik vind mijn nieuwe school erg leuk. Ik heb vrienden en iedereen is één met elkaar, we accepteren elkaar."

Fietsen
De keuze voor zijn nieuwe school heeft goed uitgepakt. De flinke fietstocht heen en weer neemt Tom daarom voor lief, vertelt hij. "De school is in Kapelle en ik woon in 's-Heerenhoek. Het is zo'n twintig kilometer fietsen. Daar doe ik meestal drie kwartier over." Soms baalt Tom er wel van om 's morgens op zijn fiets te moeten stappen, geeft hij eerlijk toe, want dan heeft hij vaak tegenwind. "Maar als ik een lange dag achter de rug heb, vind ik het fijn om te fietsen. Even lekker frisse lucht inademen." En bij slecht weer is er altijd nog het openbaar vervoer.


Wiskunde
Toms favoriete vak is wiskunde. "Omdat ik dingen uitrekenen, die een vaste uitkomst hebben, erg leuk vind. Alleen moeten we voor wiskunde best veel doen." Wel kan al die wiskundekennis Tom later nog best eens van pas komen. "Ik wil graag de ICT in, want met computers werken, lijkt me leuk. Ik vind het knap dat mensen games kunnen maken. Dat wil ik later ook kunnen."

Langer
Het voortgezet onderwijs is anders dan de basisschool, weet Tom inmiddels uit ervaring. "Je hebt bij talen meer dingen te leren dan op de basisschool. Op deze school maak je ook langere dagen. En ik ben nu verder weg van huis dan toen ik op de basisschool zat, maar dat maakt me niet zoveel uit."

Tip
Voor kinderen die nu in groep acht zitten en een nieuwe school moeten kiezen, heeft Tom wel een tip. "Doe wat je zelf wilt en luister niet naar je vrienden. Als je naar dezelfde school wilt gaan als je vrienden, mag dat natuurlijk, maar bedenk wel of die school bij jou past. Kun je daar de dingen leren die je interessant vindt? Als je alleen voor je vrienden kiest, kom je niet ver in de echte wereld. En vrienden maken, kun je ook op je nieuwe school."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief