Martin van Manen (r) draagt de voorzittershamer over aan zijn opvolger Gerard van de Wege.
Martin van Manen (r) draagt de voorzittershamer over aan zijn opvolger Gerard van de Wege. Foto: SGPJ Reimerswaal

Gerard van de Wege nieuwe voorzitter van SGPJ Reimerswaal

Sport en vereniging

KRABBENDIJKE – Het bestuur van de jongerenafdeling van de Reimerswaalse SGP heeft vrijdagavond Gerard van de Wege aangewezen als nieuwe voorzitter. Hij neemt het stokje over van Martin van Manen.

Vrijdagavond 18 januari droeg Martin van Manen de voorzittershamer van SGP-Jongeren Reimerswaal over aan Gerard van de Wege. Martin: “'Na 8 jaar bestuurslid te zijn geweest, waarvan bijna 6 jaar als voorzitter, vind ik het tijd om anderen de kans te geven een mooie vereniging als de SGPJ in Reimerswaal vorm te geven! Ik kijk met heel veel genoegen terug op de tijd in het bestuur. Vooral de commissieleden wil bedanken voor hun tomeloze inzet!” Martin van Manen zal tot de zomer nog actief blijven als bestuurslid.

De 24-jarige Gerard van de Wege uit Krabbendijke studeert in het dagelijks leven Geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. De kersverse voorzitter is gemotiveerd om naast zijn studie samen met de andere bestuursleden de koers van SGPJ Reimerswaal uit te stippelen. Gerard: “Ik zie het als een mooie uitdaging om met de commissie na te denken over de identiteit en de doelen van SGPJ Reimerswaal voor de toekomst. We willen de jongeren binnen Reimerswaal laten weten wie we zijn en dat we hopen iedereen warm te krijgen om mee te denken over de bijbelse visie op de politiek!”

Eenthousiast
SGP Jongeren Reimerswaal probeert jongeren enthousiast te maken en te betrekken bij plaatselijke, gemeentelijke, provinciale en landelijke politiek. Ze organiseren avonden met diverse sprekers. Afgelopen jaar verwelkomden ze onder andere de Reimerswaalse burgemeester, een Tweede Kamerlid en bezochten ze zelf met een groep jongeren de Tweede Kamer. De eerstvolgende jongerenavond staat gepland in juni en zal gaan over een actueel thema. Meer informatie daarover is te vinden op de social media-kanalen van de jongerenorganisatie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief