Beheerder Agnita maakt onder meer pittige schaakpartijen mee in Ons Dorpshuis.
Beheerder Agnita maakt onder meer pittige schaakpartijen mee in Ons Dorpshuis. Foto: Bennie Krajenbrink

'Ons Dorpshuis Kruiningen is uniek door haar karakter'

Door: Britta Janssen Bedrijvig Nieuws

KRUININGEN - Met verschillende zalen en een capaciteit voor maar liefst 375 personen vindt iedereen wat hij zoekt bij Ons Dorpshuis in Kruiningen. Het is een fijne stek voor verenigingen, een mooie locatie voor een onvergetelijke bruiloft en een comfortabele faciliteit voor vergaderingen en cursussen.

 

Ons Dorpshuis is te vinden in de Berghoekstraat in Kruiningen, op een eenvoudig bereikbare plaats in het dorp. Het ruime pand is in 1954 gebouwd. Bij een grote renovatie in 2001 zijn alle zalen grondig vernieuwd. Ook kwam er een nieuwe grote bar én een nieuwe keuken. Hier is beheerder Agnita Wesdorp graag te vinden. Zo kookt ze er verse maaltijden voor ‘Eet met ons mee’. Iedereen kan elke derde donderdag van de maand aanschuiven voor een verrassingsmenu. Voor 7,50 euro genieten de deelnemers van drie gangen en een gezellig praatje. “We doen dit al drie jaar en het loopt goed”, vertelt Agnita. “Er komen soms wel meer dan twintig mensen eten.” Ze vindt het leuk dat 'Eet met ons mee' zelfs bezoekers van buiten Kruiningen trekt. “Ze komen uit allerlei dorpen, zoals Nieuwerkerk, Kwadendamme en Krabbendijke.”

Bereikbaarheid
Voor wie Ons Dorpshuis van buiten Kruiningen bezoekt, merkt dat het vlakbij de snelweg A58 ligt. De goede bereikbaarheid maakt het een fijne locatie voor allerlei soorten feesten, vergaderingen en cursussen. De parkeervoorziening is ook prima, zelfs voor bussen. "Er komen bijvoorbeeld touringcars uit België voor een bezoek aan Yerseke en Neeltje Jans en daar heb ik twee busparkeerplaatsen voor."

Zalen
Het dorpshuis heeft meerdere zalen. Op de benedenverdieping is er een kleine zaal voor maximaal twintig personen en een zaal voor maximaal veertig personen. Boven is er een kleine zaal voor maximaal veertig personen, een zaal voor maximaal vijftig personen en een vergaderzaal voor maximaal tien personen. In de foyer beneden is er ruimte voor maximaal tachtig personen. De grote zaal is ook op de begane grond en biedt plaats aan maximaal 375 personen. Hier is ook een podium aanwezig van elf bij zes meter. Eventueel zijn de foyer en grote zaal tot één grote zaal te maken door drie tussendeuren te openen. “Beamers, overheadprojector, tv, videorecorder en dvd-speler zijn tegen een kleine vergoeding te gebruiken.”


Verenigingen
Door de verschillende faciliteiten is Ons Dorpshuis een praktische en gezellige thuisbasis voor allerlei soorten verenigingen. “Onder meer muziekvereniging EMM, de schaakvereniging, zangvereniging, mandolinevereniging en biljarters zijn hier te vinden.” Ook zijn er verschillende dansclubs, zoals voor zumba. “En bij de linedance-vereniging geef ik zelf ook les.” Er zijn altijd nieuwe clubs welkom, vertelt Agnita. “We hebben ruimte voor meer verenigingen.” Daarnaast verwelkomen verschillende clubs graag nieuwe leden.

Samenbrengen
Het dorpshuis heeft ook een functie in mensen samenbrengen die het leuk vinden om bijvoorbeeld gezellig samen te eten. Zo is er naast ‘Eet met ons mee’ iedere tweede woensdag van de maand een koffie- en babbeluurtje. “Tussen 14.00 uur en 15.30 uur is iedereen welkom voor een bakje koffie en een gezellig praatje.” Ook wil ze graag een klaverjastoernooi opzetten.

Karakter
Agnita is in oktober zes jaar beheerder en runt het dorpshuis met veel plezier. “Dit is een gebouw met zóveel karakter, dat maakt het uniek, omdat veel dorpshuizen tegenwoordig moderne gebouwen zijn. En geen dag is hetzelfde. Zo kom je met allerlei verschillende mensen in contact en dat maakt het juist spannend."

Ons Dorpshuis Kruiningen - Berghoekstraat 3 - 4416 BJ Kruiningen - tel: 0113-381437 - info@dorpshuiskruiningen.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief