Kapelle JO11-4 met Smerdiek JO11-1 vooraf aan hun kwartfinale. Foto F. van Pagee
Kapelle JO11-4 met Smerdiek JO11-1 vooraf aan hun kwartfinale. Foto F. van Pagee Foto: F. van Pagee

Kapelle JO11-4 toont veerkracht in bekertoernooi

Sport en vereniging

KAPELLE - Op zaterdag 20 april stond op het programma voor Kapelle JO11-4 de kwartfinale tegen Smerdiek JO11-1 in hun districtsbekertoernooi, deze was eerder gepland maar vanwege absenten verzet.

Het winnen van eventueel deze felbegeerde cup is de laatste jaren gestegen, dit doordat men strijd tegen nagenoeg tegenstanders uitkomend op hetzelfde niveau. Naar gelang jeugdteams verder komen neemt de spanning toe, ook doordat de betere teams overblijven en de onderlinge krachtsverhoudingen kleiner worden.

Duel leek na 1e helft beslist

De eerste doelpoging was voor Kapelle via Joshua die voorlangs schoot, waarna Giovanni voor Smerdiek zijn harde schot door doelman Steyn gestopt zag worden. Smerdiek nog zoekende naar de vorm zag Kapelle na 5 minuten spelen op een 1-0 voorsprong komen, Teun bracht Joshua in stelling die openingstreffer achter zijn naam zette. Smerdiek knokte zich terug na een mindere start, Justin met de pass op medeaanvaller Giovanni die de 1-1 binnenschoot. Even later wisselden beiden van rol en maakte Justin de 1-2 waarna Smerdiek dicteerde. Kansen te over met dan ook als gevolg de 1-3 door een weer Giovanni, een harde knal laag in de verre hoek en geen houden aan voor doelman Steyn. Ook niet op een zelfde schot maar dan in de bovenhoek van de aanvaller, Giovanni zijn 3e treffer leek de beslissing in de wedstrijd mede door het spelbeeld. Ze hadden er ook niet op gerekend doordat de kwaliteiten bekend waren van Smerdiek, ze zagen deze wedstrijd als een extra oefenwedstrijd waar Smerdiek toch de favorietenrol kreeg toegediend.

Kapelle verrast in 2e helft

Maar dan maakt Kapelle snel de rust de 2-4, eerst nog Thomas met de vrije trap in de handen van doelman Tycho, vlak erna schoot Daan uit een corner genomen door Teun de bal in de touwen. En vreemd genoeg was het nu de thuisclub welke dicteerde, geen kans meer weg gaf. Kapelle nu met vele kansen met de aansluitingstreffer (3-4), Teun met de actie waarna de bal voor voeten van Yazan viel die deze kans benutte. Het geloof in het bereiken van de halve finale volledig terug, met Smerdiek dat wankelde maar nog steeds de voorsprong genoot. De verdedigers van Kapelle inmiddels de baas het aanvalsduo Justin en Giovanni, voorin kansen voor Keano met een schot op de lat, Kenzo met afstandsschoten, waarna Joshua uit de scrimmage de 4-4 dan toch binnentrapte. Zou dan een zenuwslopende penaltyserie de beslissing moeten brengen? Nee, Kapelle was niet meer te stoppen. Diogoh weet even later het laatste zetje mee te geven uit weer de scrimmage voor het doel, ongelooflijk maar Kapelle na een 1-4 ruststand nu de beste papieren door de 5-4 voorsprong en gewoonweg het betere spel in na rust. En dan valt vlak voor tijd de beslissing, met het voorbereidende werk van Yazan en Diogoh en vervolgens het geplaatste schot in de bovenhoek door Joshua. Zo won Kapelle geheel onverwachts en was de blijdschap enorm, waar Smerdiek baalde. De dag ervoor nog genoten in 'Het Kasteel' bij een gewonnen wedstrijd van Sparta in hun teamuitje. De strafschoppenserie met de complimenten volgden na deze zinderende kwartfinale.

Selectie Kapelle JO11-4: Spelers: Steyn, Jens, Dani, Diogoh, Keano, Yazan, Teun, Thomas, Kenzo en Joshua (afwezig: Hessel, Dim, Thijs en Hidde). Coaches: Rob en Patrick (trainers: Joost en Jeroen).

Selectie Smerdiek JO11-1: Spelers: Tycho, Marijn, Jeremy, Jesse, Lucas, Igor, Damian, Justin en Giovanni (afwezig: Dima). Coaches: Carlo Opree en Alex Tichem.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief