Foto: Gemeente Roosendaal

Forum voor Democratie pleit voor goede openbaar vervoer-regeling naar nieuwe locatie Bravis

RILLAND - De Statenleden Maikel de Bekker en Stijn Roeles van Forum voor Democratie (FvD) zijn van mening dat de provincie Noord-Brabant op korte termijn aan de slag moet met het maken van plannen voor een goede openbaar vervoer-regeling richting de nieuwe locatie Bulkenaar van het Bravis ziekenhuis in Roosendaal. 


Zij stellen dit in een brief aan het College van Gedeputeerden Staten. "Op dit moment is het openbaar vervoer in het westen van de provincie al niet optimaal geregeld en met de bekendmaking van de nieuwe locatie van het Bravis ziekenhuis maken inwoners zich dan ook terecht zorgen over hoe het nieuwe ziekenhuis in de toekomst per openbaar vervoer te bereiken is voor patiënten, bezoekers en werknemers", aldus De Bekker en Roeles.

FvD had eigenlijk verwacht dat tegelijk met de keuze voor Bulkenaar er eerst een openbaar vervoer visie bekend gemaakt zou worden. "Dat lijkt ons heel normaal wanneer je een keuze laat vallen op een bepaalde locatie en ook om de locatiekeuze te kunnen rechtvaardigen." Nu valt het verzorgingsgebied van het Bravis ziekenhuis gedeeltelijk samen met de provincie Zeeland en dan met name het eiland Tholen en de gemeente Reimerswaal. FVD is dan ook van mening dat een goede afstemming gemaakt moet worden met de provincie Zeeland over het 'grens' overschrijdend openbaar vervoer.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>