Sanne, Lisa en Romee met trainsters Jomanda en Ineke.
Sanne, Lisa en Romee met trainsters Jomanda en Ineke.

Districtfinale turnsters GV Olympia in Brunssum

Sport en vereniging

KAPELLE - Afgelopen zaterdag was de districtsfinale in Brunssum waar zes turnsters van GV Olympia Kapelle aan meededen. Dit is de hoogst haalbare finale in hun categorie waar de beste turnsters van Zeeland, Noord Brabant en Limburg om een medaille strijden.

Via twee kwalificatiewedstrijden en een regiofinale hebben ze een plek in deze finale behaald. En wat hebben ze hun best gedaan! Het is al knap om in deze finale te staan en drie van hun wisten een top tien plaats te behalen. In de categorie jeugd D1 wist Lisa Raadtgever daar de hoogste score te behalen met een keurige 6e plaats. Haar beste onderdeel was balk, 3e plaats. Haar teamgenoot Sanne Rijswijk wist een mooie 9e plaats te bemachtigen. Noa van der Weiden (Pupil 1 D1) werd 19e, en Tess van Waarde (Pupil 2 D1) 21e. Tess werd 1e op sprong!

In de categorie D2 werd Yenthe Ganzeman (pupil 1 D2) 7e met een prachtige vloeroefening wat beloond werd met een 3e plaats, Romee Ots (Jeugd 1 D2) wist op de 13e plaats te eindigen.

Laatste wedstrijd dit seizoen

Zaterdag 29 juni is de laatste selectiewedstrijd van dit seizoen. Diverse turnsters mogen dan nog strijden om de ereplaatsen per toestel.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief