Een deel van de wedstrijdspringgroep met hun trainers.
Een deel van de wedstrijdspringgroep met hun trainers.

Wedstrijdspringgroep Olympia doet mee aan NK individueel springen

Sport en vereniging

KAPELLE - Afgelopen zaterdag was het zover, een deel van de wedstrijdspringgroep van G.V. Olympia Kapelle deed mee aan het NK individueel springen tijdens het grote finaleweekend Dutch Gymnastics –The Finals in Ahoy. Middels een plaatsingswedstrijd eerder in het seizoen konden ze zich plaatsen voor 1 of meerdere toestellen. Er zijn heel veel leden heel hoog geëindigd en alle jeugdleden wisten zelfs allen een top 10 plaats te bemachtigen. 6 medailles zijn er behaald: wat een prestatie!

Bij de junioren in het hoogste A niveau mocht Amy Quakkelaar het zilver omhangen met een 2e plaats op de airtrack, op mintrampoline werd ze 8e en op pegasus 9e. Giovanni Minnaard heeft bij de heren B niveau een mooie 2e plaats behaald op het onderdeel airtrack, op de minitrampoline werd hij 5e. Meike van Belzen (junior B niveau) mocht ook het zilver in ontvangst nemen op haar favoriete onderdeel de airtrack , op minitrampoline werd ze 14e en op pegasus 27e. Tess van Waarde (jeugd B) heeft zelfs 2 medailles gewonnen: een 2e plaats op de airtrack en een 3e plaats op de minitrampoline. Ze werd 5e op de pegasus. Lisa Raadtgever (jeugd B) wist ook een medaille te winnen op het toestel pegasus met een 2e plaats. Op de airtrack en op minitrampoline werd ze 4e: helaas net naast het podium maar wat een hoge scores!

Deelnemersveld
In de grote deelnemersvelden van de junioren van soms wel 40 deelnemers wist Julia van Liere ook hoog te scoren met een 5e plaats op de airtrack, een 11e plaats op de pegasus en een 12e plaats op de minitrampoline. Angela Jansen had een hoge score op de minitrampoline 8e en een 20e plaats op de pegasus. Isa van Waarde werd 18e op de airtrack en 36e op de minitrampoline, daar had ze helaas een val. Annika Franken wist een mooie 7e plaats te behalen op het toestel pegasus, op de airtrack eindigde ze op de 35e plaats.
Bij de jeugd B wisten Jada van Ham en Sanne Rijswijk een gedeelde 9e plaats op de airtrack te behalen, Jada eindigde ook als 9e op de pegasus. Melanie Nieuwenhuize wist bij de senioren een 10e plaats op de pegasus en een 12e plaats op de airtrack te behalen.
Het was een geslaagd en erg leuk weekend met z’n allen!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief