Het peilhuisje bij de haven van Wemeldinge.
Het peilhuisje bij de haven van Wemeldinge. Foto: Beeldenbank Laat Zeeland Zien / Gemeente Kapelle

Draaibrug Wemeldinge voorlopig dicht voor voetgangers

Door: Britta Janssen Actueel

WEMELDINGE - De gemeente Kapelle heeft de draaibrug bij het sluisplateau in Wemeldinge tot nader orde afgesloten voor voetgangers.

Kapelle neemt deze maatregel, omdat de brug volgens haar uitvalt doordat gebruikers de brug proberen te betreden wanneer die open is voor de scheepvaart. Uit het oogpunt van veiligheid blokkeert de brug dan om beknelling te voorkomen.

Oplossing

De gemeente laat weten aan een oplossing voor de situatie te werken. ‘Voorlopig is de brug gesloten voor voetgangers’, aldus Kapelle. ‘Het is nog niet bekend hoe lang dit duurt.’

Storingen

Sinds eind 2017 heeft de brug een nieuw besturingssysteem voor meer veiligheid. Door dit systeem stopt de brug met draaien bij een beknelling of aanvaring.

Naar aanleiding van storingen liet de gemeente begin deze maand de zogenaamde draaikransen vervangen, zodat de brugdelen weer goed in elkaar schuiven. ‘Dit was een grote oorzaak van de storingen. De brug is technisch weer in orde en de storingen zijn verdwenen.’

Toch moest Kapelle de brug vorige week afsluiten, omdat die meerdere keren niet werkte. Daarom kunnen voetgangers er voorlopig geen gebruik van maken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief