Robin Glerum naar podium op de kartbaan van Kerpen.
Robin Glerum naar podium op de kartbaan van Kerpen.

Karttopper Robin Glerum weer treetje hoger op podium: P2!

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

WEMELDINGE - Hij was dit seizoen al twee keer derde in het Nederlands kampioenschap KZ2, zondag in Kerpen toonde karter Robin Glerum zich nog sterker. Tijdens de vierde ronde van de titelstrijd werd het zeventienjarige talent uit Wemeldinge tweede in de finale. Daarmee deed hij uitstekende zaken voor het kampioenschap. Tegelijkertijd bewees hij één van de nieuwe kroonprinsen van de koningsklasse van het Nederlandse karten te zijn.

"Ik ben nu tweede, dus er zit een stijgende lijn", concludeerde Robin tevreden over zijn prestaties dit seizoen. "Maar ik wil natuurlijk eerste worden." Daarvoor heeft hij af te rekenen met regerend kampioen Joey Hanssen die aan de leiding gaat. Het verloop van de finale op het Duitse circuit stemde Robin wat dat betreft tevreden. "Bij de start sloeg Joey een gaatje, maar daarna reed ik wel dezelfde tijden als hij. Meestal heeft hij net wat meer race pace, nu was dat niet zo."

Wat het voornaamste verschil dan was tussen routinier Hanssen en jongeling Robin? "Ik moet me nog wat verbeteren in banden-management. Daar ben ik nog niet echt een kei in. Tijdens de eerste race van een raceweekend wil ik normaal gesproken iets te veel. Dan push ik te hard en slijten de banden te snel. Nu ging het goed. Ik kan nu wat rustiger blijven. Daar heb ik op getraind met Menno Paauwe. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik nu een knop kan omzetten en iets minder hard push."

Het is een nieuwe stap op weg naar zijn ultieme doel: de titel in de KZ2-klasse. "Ik ben dit seizoen sterker geworden, maar ik moet nog beter partij kunnen bieden", toonde de talentvolle Zeeuw zich ambitieus. Dat Hanssen hem vooralsnog te snel af is, motiveert de rijder van topteam Paauwer Kart Racing alleen nog maar meer. "Ik wil heel graag voor hem eindigen. Ik moet gewoon nog meer oefenen. Vorig jaar werd ik derde in het NK. Ik wil eerste worden. Dat zal dit jaar heel moeilijk worden. Maar het moet me een keer lukken. Dat is het doel en niks anders."

Robin heeft in ieder geval getoond dat hij in de zeer sterk bezette koningsklasse één van de kroonprinsen is. Als één van de jongste rijders in de klasse is hij op de goede weg om ooit de kroon over te nemen. En dat gaat niet heel lang meer duren als het aan Robin ligt. Zijn prestaties zijn constant, getuige ook zijn rijden op de Duitse piste. In de prefinale werd hij derde, daarna werd hij tweede in de finale, die telt voor het dagresultaat. "Het zijn weer veel punten voor het kampioenschap."

En die heeft hij nodig, want hoewel het weliswaar lastig wordt nog kampioen te worden, wil hij sowieso tweede worden. Dat is hij als kroonprins van de KZ2-klasse aan zijn stand verplicht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief