Yenthe, Selina, Meike en Julia met trainsters Jomanda en Ineke.
Yenthe, Selina, Meike en Julia met trainsters Jomanda en Ineke.

Laatste wedstrijd van het seizoen: de toestelfinale in Prinsenbeek

Sport en vereniging

KAPELLE - Afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijd van het seizoen voor 20 turnsters van G.V. Olympia Kapelle: de toestelfinale in Prinsenbeek. Via 2 voorwedstrijden konden ze zich plaatsen voor 1 of meerdere toestellen. Wat heeft iedereen het fantastisch gedaan, met elkaar konden ze maar liefst 11 medailles mee naar huis nemen! Niet iedereen is in de prijzen gevallen, maar iedereen heeft wel prachtige oefeningen laten zien.

In de voorgeschreven oefenstof mocht Tess van Waarde (Pupil 2 D1) een gouden medaille in ontvangst nemen op het toestel sprong, Lisa Raadtgever mocht dat bij de haar categorie jeugd 1 D1 op het toestel balk en Yenthe Ganzeman (Pupil 1 D2) op de vloeroefening. Yinthe Neels (pupil 1 D1) won zilver op sprong. Brenda Scheepstra (jeugd 1 D1) sleepte twee bronzen medailles in de wacht op de onderdelen sprong en balk. Noa van der Weiden (pupil 1 D1) won het brons op de vloeroefening.

Bij de oudere turnsters in de keuzeoefenstof ging er een gouden medaille naar Annika Franken (junior F) op het toestel sprong en daar kwam ook nog een zilveren medaille bij op de balk. Isa van Waarde (senior E) won het goud met een prachtige vloeroefening en Julia van Liere (junior E) wist het zilver te winnen op het toestel sprong.

Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen voor de selectie turnsters, we gaan na de vakantie weer hard trainen voor het volgende seizoen. Voor sommige turnsters ongetwijfeld een nieuw niveau en weer nieuwe uitdagingen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief