Afbeelding
Foto: Rijnhout Media

Politie neemt neppistool 15-jarige jongen in beslag

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

KAPELLE - De politie heeft gisteravond bij een 15-jarige jongen uit Kapelle een neppistool in beslag genomen. Hij had eerder die avond met het pistool op de Beestenmarkt in Goes gelopen. Toen de Kapellenaar later de beelden zag, schrok hij. 

Rond 18.30 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat in het centrum van Goes vier jongeren liepen, waarvan een jongen een pistool in zijn handen had. Voor de veiligheid deden de agenten een kogelwerend vest aan. Zij gingen in de buurt van de Beestenmarkt op zoek naar de jongens.

Op het politiebureau werden de camerabeelden bestudeerd. Daarop was te zien dat een van de jongeren een zwart vuurwapen in zijn handen had. Het kon niet worden vastgesteld of het om een echt of neppistool ging. De jongeren werden niet meer aangetroffen, waarop de politie een onderzoek instelde naar de identiteit van het viertal. 

Uiteindelijk bleek dat de jongen met het pistool in Kapelle woonde. In een woning werd de 15-jarige jongen aangetroffen. Het pistool werd in beslag genomen. Het bleek om een nepvuurwapen te gaan, welke nauwelijks te onderscheiden was van echt. 

Geschrokken
De jongen werd naar het politiebureau gebracht. Hij mocht daar de camerabeelden bekijken en schrok hiervan: "Ik begrijp dat mensen hier een melding van maken", aldus het bericht van de politie. Hij had het balletjespistool op de kermis gewonnen. Tegen de jongen wordt een proces-verbaal opgemaakt. oor een zogeheten 'pedagogisch gerichte sanctie' wordt hij naar Halt verwezen. Door de gemeente Goes werd de kermisexploitant geïnformeerd met het verzoek maatregelen te nemen tegen de uitgifte van deze op vuurwapens gelijkende prijzen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief