politie-politieauto-112
politie-politieauto-112

Verdachte (20) van drugslab opgepakt

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

RILLAND - De politie heeft donderdag een 20-jarige inwoner van Oosterland aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een drugslab in Esch, en bij een woning en schuur die de politie eerder binnenviel waar verschillende goederen, chemicaliën en afvalstoffen werden aangetroffen voor de productie van synthetische drugs.

Het drugslab in Esch werd op 3 juli afgelopen jaar aangetroffen. Hier werd amfetamine olie geproduceerd. Experts van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) spraken van een groot lab. Zo werd er onder meer een ketel van 1000 liter aangetroffen en divers drugsafval waaronder afval van MDMA vervaardiging. In de woning werden een 49-jarige man uit Hengelo en een 40-jarige vrouw met de Hongaarse nationaliteit aangehouden. Zij zitten nog in voorarrest.

In een schuur bij een woning aan de Duivenhoek in Rilland werden 19 juli spullen zoals ketels en tientallen jerrycans met chemicaliën zoals zoutzuur, methanol en restanten MDMA olie  aangetroffen voor de productie van MDMA (XTC). In hoeverre ook hier daadwerkelijk geproduceerd werd is nog in onderzoek.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief