Afbeelding
Archieffoto: Bennie Krajenbrink

Kermis al meer dan dertig jaar onderdeel Kapelse Dag

Door: Britta Janssen Actueel

Net als voorgaande jaren biedt de kermis op de Kapelse Dag donderdag, vrijdag en zaterdag weer volop vermaak voor jong en oud. Rond het gemeentehuis aan het Kerkplein kunnen bezoekers genieten van tal van attracties, zoals de botsauto's en de grijpkraantjes en ook voor waaghalzen is er genoeg aanbod. Op vrijdagavond is er voor de kleintjes een act met een clown en vrijdag worden er in de attracties gouden tickets verstopt, waarmee een leuk verrassingspakket te winnen is.

Van de familie Vonck is het inmiddels de derde generatie die betrokken is bij de organisatie van de kermis op de Kapelse Dag. Volgens Patrick is er elk jaar sprake van een redelijk vaste bezetting. “Door de jaren heen is het evenement steeds beter georganiseerd, waardoor alles nu zo goed op elkaar afgestemd is dat het altijd heel goed verloopt. We weten wat er komt en er is een vaste groep exploitanten. Dat is positief, want iedereen weet waar hij aan toe is. Doordat we met een vaste groep werken is het qua veiligheid ook makkelijker te regelen.”

Traditie

Patrick was een jaar of elf toen hij met zijn ouders voor het eerst op de Kapelse Dag stond. “Ik sta er nu met de botsauto's en met de grijpkraantjes. Mijn opa is begonnen in 1935 en had met een lening een kinderattractie gekocht waar autootjes achter elkaar aan reden. Mijn ouders en ik hebben met mijn grootouders meegereisd door het hele land en in 1980 zetten mijn ouders het bedrijf voort. Mijn vader Hugo Vonck is tot aan zijn dood in april van dit jaar altijd betrokken gebleven. In 1989 ben ik zelfstandig kermissen gaan bezoeken en nu mijn kinderen zestien zijn, hoop ik dat zij de traditie in de toekomst willen voortzetten”.

Wisselwerking

De familie Vonck staat graag op de Kapelse Dag. “We voelen ons hier altijd thuis. De Kapelse Dag zet het dorp op de kaart en ik denk dat de kracht van het evenement de mix is tussen de verschillende programmaonderdelen. Het complete plaatje klopt gewoon. Voor iedere doelgroep is er wel wat; voor opa met zijn kleinkind en voor het hele gezin. Voor elke leeftijd is er de hele dag door wat de doen. Het muziekaanbod is breed en er is een goede braderie, waar je van alles kunt vinden. Tussen de kermis en het publiek is er altijd een goede wisselwerking en we hopen nog wel even door te gaan, want de opvolging staat al klaar.”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief