Jong en oud zetten zich tijdens Obstaclerun in voor Stichting Jayden.
Jong en oud zetten zich tijdens Obstaclerun in voor Stichting Jayden. (Foto: Coby Weijers)

Zesde editie van Zeeuwse Obstaclerun voor Stichting Jayden

GOES - De Zeeuwse Obstaclerun van Stichting Jayden vindt zaterdag voor de zesde keer plaats.


Start en de finish van de Zeeuwse Obstaclerun is zoals altijd op het parkeerterrein van Fitland op sportpark Het Schenge. Deelnemers kunnen kiezen uit een parcours van acht of twaalf kilometer. Het loopt onder meer door de Hollandsche Hoeve en Goes-Oost. Er is ook een korte kidsrun.

Onderweg komen de deelnemers tal van hindernissen tegen, zoals modderbergen, touwbruggen en tunnels. Ook moeten ze weer een aantal keer het kanaal oversteken.

Opbrengst

Inschrijven voor de Zeeuwse Obstaclerun kan via de website www.zeeuwseobstaclerun.nl. De opbrengst gaat in zijn geheel naar Stichting Jayden,. die strijdt tegen neuroblastoom kinderkanker. Vorig jaar bracht het evenement 16.000 euro op.

Stoppen

Stichting Jayden heeft eerder dit jaar aangegeven te stoppen. Het was een initiatief van Rob en Jolanda Faase, die hun zoontje Jayden op jonge leeftijd verloren als gevolg van neuroblastoom kinderkanker. De stichting heeft de afgelopen tien jaar met evenementen als spinningmarathon Biking for Bikkel, Racoon and Friends, Nightrun Goes en de Zeeuwse Obstaclerun meer dan een miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar de ziekte. Ook waren er veel giften van particulieren, bedrijven, stichtingen en organisaties. 

Twee evenementen

De stichting organiseert dit jaar nog twee evenementen: de Zeeuwse Obstaclerun en de Nightrun Goes op vrijdag 25 oktober. Op 20 november, de dag dat Jayden dertien jaar zou zijn geworden, draagt Stichting Jayden het stokje over aan Villa Joep, de landelijke organisatie die doorgaat met de strijd tegen neuroblastoom. 
Meer weten? Kijk op www.stichtingjayden.nl. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief