Bedrag donaties wordt bekend gemaakt.
Bedrag donaties wordt bekend gemaakt. Foto: richard van der Mast

Opbrengst Fietsen4Air 2019 bekend gemaakt

Sport en vereniging

RILLAND - Op zaterdag 14 september vond in Rilland de cheque uitreiking plaats van Fietsen4Air 2019, een jaarlijkse fietstocht waarmee aandacht wordt gevraagd voor een erfelijke ziekte met dodelijke afloop, Cystic Fibrosis (de taaislijmziekte) en 25 fietsers en 14 begeleiders zijn de sportieve strijd aangegaan.

Zij hebben 570 kilometer afgelegd van Bergen op Zoom naar Ieper (België) en via Breskens en de Stormvloedkering weer naar Bergen op Zoom. Op de Grote Markt was een geweldige ontvangst geregeld bij De Teerkamer. Niemand minder dan voormalig Tour de France winnaar Jan Janssen maakte op 18 augustus de tussenstand aan donaties bekend, waarna spetterende muzikale optredens plaatsvonden van Marijn van Geel en Isabel Provoost.
Op zaterdag 14 september werd de definitieve opbrengst bekend gemaakt. Niemand minder dan oud wereldkampioen veldrijden Thalita de Jong noteerde het bedrag van €12.452,80 op de cheque die vervolgens door de ambassadeur van Fietsen4Air 2019, Hans Hoogendoorn uit Boskoop, werd overhandigd aan Trudy van de Veen van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting.
Fietsen4Air is één van de activiteiten van Stichting The Air Team. Onze volgende activiteit is Spinning4Air 2019 op 16 november in Bergen op Zoom: een spinningmarathon van 5 uur. Inschrijven via richard.vandermast@theairteam.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief