Ramon Gijzel (Hansweertse Boys) aan de bal in duel met Mitchel Meijer (Apollo'69). Foto: F. van Pagee

Driemaal winst en vijf nederlagen

KAPELLE-  Alleen Kruiningen, Yerseke en Kapelle wisten hun eerste competitiewedstrijd te winnen op zaterdag 21 september, daarentegen verliezen voor Rillandia, Krabbendijke, Wemeldinge, Waarde en Hansweertse Boys dat terugkeerde na een periode van rust.

Hansweertse Boys-Apollo'69 (0-3) Op sportpark 'Zijpe' geen onverdienstelijke wedstrijd tegen Apollo'69 uit 's-Gravenpolder voor 'The Boys'. Na een matige eerste helft van beide kanten, was het Moreno van Aerde die pal voor de rust de 0-1 van dichtbij binnenschoot. Hansweertse Boys had al de paal geraakt via Quassim Hammoudi, met wat kansen over en weer. De 2e helft een beter Apollo'69, waar David Tolhoek met twee treffers de wedstrijd besliste.

Stavenisse-Rillandia (2-1) In de eerste helft had Rillandia de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken, echter was het niet gelukkig in de afronding. Ondanks het aluminium dat een 'sta in de weg' bleek scoorde Hans Puik met de stift de 0-1 voor de 'Blauw-Witten'. Echter in kort tijdsbestek zette Stavenisse deze om naar een 2-1 voorsprong door treffers van Martin Westdorp en Fernando Ketting. De tweede helft kwamen beiden niet meer aan scoren toe en won Stavenisse.

Wemeldinge-S.P.S. (1-2) Op sportpark 'Boenze Boogerd leed Wemeldinge een terechte nederlaag, aldus trouwe supporter Piet Oosterlee. Uit een vrije trap opende Ramon Voshol voor S.P.S. de score, Maurice Lindhout verdubbelde de score naar 0-2. Wemeldinge de onderliggende partij op basis van het wedstrijdbeeld deed in blessuretijd nog iets terug, vanaf de penaltystip tekende Maurick Steenhard voor de 1-2 eindstand. Een doelpunt slechts voor de statistieken en mogelijk het vertrouwen.

Waarde-DwO'15 (2-3) Ook Sc Waarde verloor zijn eerste thuiswedstrijd op sportpark 'Keizershoofd'. DwO'15 het betere spel wat leidde naar een 0-2 voorsprong door treffers van Niels Van Geijstelen en Frank Oostdijk. Waarde bracht nog voor de rust de marge terug naar 1 doelpunt via de uithaal van Stefan Dijl. Na de rust van het Joris van 't Zelfde die deze weer verdubbelde, 1-3. Alfréd Bíró scoorde nog voor de thuisclub wat een 2-3 verlies opleverde voor sportclub Waarde.

Kruiningen-Wolfaartsdijk (4-1) In de 1e helft was het een beetje aftasten met weinig kansen voor beide teams, wel wist Lars Steendijk net voor de rust de 1-0 op het scorebord te zetten. Na de onderbreking trok Kruiningen de wedstrijd naar zich toe door te trekken, in respectievelijke volgorde Steffan van Houte, Brian Leendertse en Ad Lokerse. De laatste 20 minuten waren voor de bezoekers zonder al te veel gevaarlijke momenten. Wel wist Jelmer van de Baan de eretreffer nog te realiseren, en bracht uit een vrije trap de eindstand op 4-1.

Krabbendijke-Tholense Boys (0-3) Bij Krabbendijke geen Danny Weber, Chris-Jan Jansen en Jannic Vernimmen en een tegenstander op bezoek met een versterkte selectie. Bij degradant Tholense Boys een blessuregolf het afgelopen seizoen, Krabbendijke daarentegen pakte te weinig punten tegen de onderste regionen. 'Tholense Boys was een maatje te groot', aldus Danny Weber. Al snel keek Krabbendijke tegen een 0-1 achterstand aan door een fraaie kopbal van Lennard Marsman. De thuisclub bleef in de wedstrijd doordat Thohense Boys kansen miste, in het laatste kwartier aan alle dromen een einde maakte door treffers van Laurens Bovenberg en Joost Wesdorp wat een 0-3 eindstand bracht.

Hellevoetsluis-Yerseke (1-4) Yerseke reeds de 2e ronde bereikt in het bekertoernooi en ook in de 1e speelronde de 3 punten in en tegen Hellevoetsluis. Het was dan wel een geflatteerde zege volgens de meerderheid, dat deed niets af aan de prestatie. Guus de Leeuw terug na één seizoen Kloetinge opende de score, waarna Gaultier Obiango de stand weer gelijk trok, 1-1. Remco van Tiggele zette met een 'van richting veranderd schot' Yerseke nog voor de rust weer op een 1-2 voorsprong. Hij eveneens overgekomen van Kloetinge direct van waarde voor Yerseke achter de spitsen. Beiden scoorden nog eenmaal, eerst weer 'de Leeuw' met daarna nog 'van Tiggele' uit de penalty. Het scorende vermogen bleek Hellevoetsluis de das om te doen ondanks het vele balbezit.

Kapelle-Lewedorpse Boys (4-2) Kapelle eveneens door naar de volgende ronde in het bekertoernooi, dat uiteraard vertrouwen met zich mee bracht naar de 1e competitiewedstrijd. Dat was terug te zien in de openingsfase, al snel de 2-0 voorsprong door Wout Vink en een eigen doelpunt van Lewedorpse Boys. Julian Zuurmond bracht de spanning weer terug met zijn aansluitingstreffer, 2-1. Echter was het wederom Wout Vink met een 'beauty', echter kwamen de heren uit Lewedorp weer terug tot 3-2 via Stan de Hond. Zeven minuten voor tijd zorgde Niels van Herk uiteindelijk voor opluchting, benutte een rebound op een schot van Robin Boogaard welke een 4-2 eindstand betekende.

Topscorerslijst (Top 10)
over Reimerswaal & Kapelle: 1. Guus de Leeuw en Remco van Tiggele (Yer), Wout Vink (Kap) 2 doelpunten 4. Stefan Dijl en Alfred Bíró (Waa), Maurick Steenhard (Wem), Hans Puik (Ril), Lars Steendijke, Steffan van Houte, Brian Leendertse en Ad Lokerse (Kru) en Niels van Herk (Kap) 1 doelpunt.