Met de sloop van de huizen komt er ruimte om de halve cirkel aan parkeerplaatsen te verlengen.
Met de sloop van de huizen komt er ruimte om de halve cirkel aan parkeerplaatsen te verlengen. Foto: Britta Janssen

Raad bespreekt dorpsvernieuwing Kruiningen

Door: Britta Janssen Actueel

KRUININGEN - De nieuwbouw voor de te slopen vijf woningen aan de Meidam in Kruiningen anders neerzetten, creëert parkeerruimte bij het gemeentehuis. Dit plan bespreekt de gemeenteraad van Reimerswaal dinsdag (8 oktober).

In het kader van woningvernieuwing wil woningcorporatie R&B Wonen de verouderde huurhuizen aan de Meidam 5 tot en met 13 slopen en 6 nieuwe, gelijkvloerse woningen terugbouwen. Door deze nieuwbouw met de voorgevel richting het gemeentehuis en de achterkant richting de Slotstraat te realiseren, komt er aan het Oude Plein ruimte vrij voor extra parkeermogelijkheden. "Dan kunnen we de halve cirkel aan parkeerplaatsen voor het gemeentehuis doortrekken tot de Meidam", legt wethouder Jaap Sinke uit. Er worden hier dan twaalf parkeerplaatsen aangelegd. Die compenseren het naastgelegen parkeerpleintje dat plaatsmaakt voor de nieuwbouw. "Door dit stukje dorpsvernieuwing gaat het gebied er netter uitzien", stelt Sinke. 

Volgend jaar

Als de gemeenteraad groen licht geeft voor de veranderingen, komt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage te liggen. Wethouder Sinke verwacht dat, wanneer alles volgens plan verloopt, de sloop en nieuwbouw volgend jaar kunnen plaatsvinden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief