De opkomst van De Patrijzen tegen Kapelle. FOTO F. VAN PAGEE
De opkomst van De Patrijzen tegen Kapelle. FOTO F. VAN PAGEE Foto: F. van Pagee

Kapelle koploper in de 3e klasse A

REIMERSWAAL/ KAPELLE - De hoofdmacht van voetbalvereniging Kapelle is uitstekend begonnen aan het nog prille seizoen, met maar liefst vijf overwinningen uit de eerste 5 speelronde staat het fier aan kop in de 3e klasse A District Zuid 1. Door het verlies van koploper Luctor/Heinkenszand nam Kapelle de koppositie over met nu 3 punten voorsprong.

Daarnaast leek ook Yerseke te stunten tegen koploper Nieuwenhoorn in de 2e klasse E, echter gaven zij na een ruim uur spelen een 2-0 voorsprong weg in een tijdsbestek van 12 minuten waarin drie tegentreffers. Krabbendijke boekte zijn eerste uitzege wat hun een 9e positie op de ranglijst brengt in de 3e klasse B.

De Patrijzen-Kapelle 0-2: (Reinier Goedemondt 0-1, Robin Boogaard 0-2).
Kapelle (3e klasse A) speelde een moeizame wedstrijd, het kwam gewoonweg niet in zijn spel waar de Patrijzen in de 1e helft een licht overwicht hadden. Weinig kansen voor beiden, waar doelman Justin Meulpolder eenmaal prima redde. En dan net voor de rust maakt Reinier Goedemondt tegen de verhoudingen in de 0-1. Na de rust meteen het antwoord van de thuisclub, de druk volledig op het Kapelse doel. Het kleine beetje geluk was duidelijk niet weggelegd voor hun, het aluminium 'een sta in de weg' met uitstekend keeperswerk van Meulpolder zorgde voor de wanhoop. En dan valt in blessuretijd ook nog de 0-2, wederom tegen de verhoudingen in. Mentaal een sterk Kapelle, dankzij een enorme strijdlust met een hoog rendement uit de scoringskansen nu virtueel aan kop.

NOAD'67-Krabbendijke 1-3: (Elco Jansen 0-1 en 0-2, Joost de Witte 1-2, Jannic Vernimmen 1-3).
Krabbendijke (3e klasse B) boekte zijn 2e zege, na de overwinning thuis op Seolto nu de uitzege op NOAD'67. Topspits Elco Jansen nam zowel de 0-1 als de 0-2 voor zijn rekening, waarna Joost de Witte nog voor de onderbreking voor de 1-2 aansluitingstreffers tekende. Na een gemiste strafschop voor Krabbendijke door Pierre Borgo schoot vervolgens Jannic Vernimmen een tweede toegekende strafschop wel binnen.

Yerseke-Nieuwenhoorn 2-3: (Axel Koster 1-0, Rick Kramer 2-0, Jeffrey Burger 2-1 en 2-3, Melvin Winterberg 2-2)
Yerseke (2e klasse E) leek koploper Nieuwenhoorn de ongeslagen status af te nemen met een 2-0 ruststand, ook na ruim een uur spelen deze immers nog op het scorebord. In de 66e minuut zorgde Jeffrey Burger voor de aansluitingstreffer, een in een tijdsbestek van 12 minuten stond er de voorsprong van 2-3 op datzelfde scorebord. Na deze nog wel en slotoffensief met kansen voor de thuisclub, echter niet het gewenste resultaat waardoor zij zakken naar de 7e positie op de ranglijst.

Topscorerslijst

1. Reinier Goedemondt en Robin Boogaard (Kap) 6 doelpunten; 3. Steffan van Houte (Kru) 4 doelpunten; 4. Elco Jansen (Kra), Wout Vink (Kap), Guus de Leeuw (Yer), Alfred Bíró en Stefan Dijl (Waa) 3 doelpunten; 9. Remco van Tiggele, Rick Kramer en Arjen de Koeijer (Yer), Niels van Herk (Kap), Steven Fitsch en Brandon Cuppers (HB), Maurick Steenhard en Maarten Pilon (Wem), Wessel In de Weij en Thomas Weening (Ril), Maurice Harthoorn (Waa) allen 2 doelpunten.