Wees altijd op uw hoede als iemand zomaar bij u aanbelt.
Wees altijd op uw hoede als iemand zomaar bij u aanbelt. Foto: politie

Babbelaars actief in Krabbendijke: politie roept op alert te blijven

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

KRABBENDIJKE - Diverse bejaarde bewoners in Kloetinge, Krabbendijke en Bruinisse kregen 'bezoek' van een babbelaar, een dief die oudere mensen via een babbeltruc probeert te bestelen. Zeker vijf ouderen zijn het slachtoffer geworden van een gemene nep CV-monteur. De politie roept ouderen op alert te blijven.

Een man deed zich voor als CV-monteur. Op die manier wist hij zich in bejaardenhuizen en -woningen met een smoes naar binnen te praten. De dief leidde de bejaarden af door hen bijvoorbeeld te vragen om de kraan even vast te houden. Vervolgens nam hij waardevolle spullen mee en verdween. Zeker vijf ouderen in Kloetinge, Krabbendijke en Bruinisse zijn op deze manier dierbare spullen kwijtgeraakt. 

Alert blijven
De politie roept ouderen op alert te zijn op deze praktijken. Daarnaast roepen zij mensen met oudere ouders op om met hen in gesprek te gaan over het fenomeen babbeltruc. Babbelaars weten zich onopvallend te verplaatsen doordat ze zich voordoen als mensen die je kunt verwachten in het normale straatbeeld. De politie vindt dan ook dat ouderen deze mensen om hun legitimatie mogen vragen. Daarnaast kunnen ze ook de organisatie of het bedrijf waar iemand van zegt te zijn bellen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief