Rechts: Francé Wilbrink (uit Deurne), links: Marga Sentjes (uit Rilland) helpen mee met het naaien van de gordijnen. Linksvoor:Elisa Wilbrink assisteert waar nodig.
Rechts: Francé Wilbrink (uit Deurne), links: Marga Sentjes (uit Rilland) helpen mee met het naaien van de gordijnen. Linksvoor:Elisa Wilbrink assisteert waar nodig. Foto: Marieke Lobbezoo- Derks

Atelier Zeeklei nog niet open

Sport en vereniging

KRABBENDIJKE - Atelier Zeeklei kan nog niet starten in station Krabbendijke. Het was in de planning om vanaf woensdag 2 oktober elke woensdag-, en vrijdagmiddag aanwezig te zijn.

Marieke Lobbezoo-Derks had gedacht de maand oktober nog bezig te zijn met de inrichting ter plekke. Helaas moet er nog veel werk verzet worden wat niet in de wachtruimte gedaan kan worden. Stof en roedes uitzoeken voor de gordijnen. Verf en penselen kiezen op de PC, een zinkbak maken voor de kleislib in de gootsteen, opnieuw een ovenaanvraag doen bij het Cultuurfonds, planken maken om de beelden op te laten drogen, planten en bloempotten bestellen, schilderijen en een klok ophangen, een kastje zoeken voor de koffiehoek, en de ramen moeten nog gewassen worden. De NS gaat nog een koffieautomaat en en een informatiebord met vertrektijden plaatsen.

De gordijnen zijn inmiddels klaar! Marieke zou ze eigenlijk samen met haar Buurvrouw naaien, die plotseling naar het ziekenhuis moest. Haar handige en creatieve vriendin Francé Wilbrink - Verberne uit Deurne, bood spontaan haar hulp aan. Marga Sentjes uit Rillan wilde ook komen helpen en Carolien Boone uit Oostdijk zou afgelopen woensdagochtend al vroeg de stof komen knippen maar was op de dag zelf ziek geworden. Toen was het wachten op de hulp uit Deurne en konden ze om 11 uur beginnen, de zes gordijnen waren net voor het donker helemaal af.

Ze kregen ook nog bezoek van Burgemeester José van Egmond die graag naar de vorderingen in het Station wilden komen kijken

www.facebook.com/stationkrabbendijke



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief