Foto: Shuterstock

Toch taakstraf voor man die Goese scouts brandmerkte

GOES - De man die vorig jaar drie scouts heeft gebrandmerkt krijgt een taakstraf van 180 uur. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch dinsdag gezegd. 


De rechtbank in Middelburg sprak hem eerder vrij.

Tijdens een zomerkamp van scoutinggroep Frans Naerebout brandmerkte de man drie jonge scouts bij wijze van ontgroening. De kinderen liepen daarbij brandwonden op. Normaal gebeurt het ontgroenen met een koud inktstempel.

Schadevergoeding

De 24-jarige man moet naast de taakstraf een schadevergoeding van 700 euro aan één van de kinderen betalen.

De rechtbank in Middelburg had de man vrijgesproken, omdat deze vond dat er geen bewijs was dat de man het letsel bij de kinderen opzettelijk had veroorzaakt. Het openbaar ministerie ging tegen die uitspraak in beroep.

Grenzen

Het hof in Den Bosch vindt dat er wel sprake was van opzettelijk handelen. Het zegt dat de grenzen die aan een ontgroening zijn gesteld ‘fors heeft overschreden’ en voegt toe dat hij het vertrouwen van de ouders, die dachten dat hun kinderen in veilige handen waren, heeft beschaamd. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>