Bas van de Kruisweg en Jordi van der Meijden van Klus met Plus.
Bas van de Kruisweg en Jordi van der Meijden van Klus met Plus. (Foto: )

Klus met Plus genomineerd voor landelijke prijs 'De Jonge 100'

KRUININGEN - Bas van de Kruisweg (19) uit Kruiningen en Jordi van der Meijden (20) uit Oostdijk zijn met hun initiatief Klus met Plus in de race voor de landelijke prijs 'De Jonge 100'.


Dit is een lijst van de 100 duurzaamste jonge koplopers van Nederland.

Eenzaamheid

Bas en Jordi zijn anderhalf jaar geleden gestart met het koppelen van jongeren aan eenzame ouderen door hen klussen in en om het huis te laten doen. Zo zet stichting Klus met Plus zich in om de eenzaamheid in Zeeland te verminderen.

200

Klus met Plus is begonnen als studieproject en Bas en Jordi hebben het initiatief na hun opleiding voortgezet. 'Momenteel zijn er meer dan 200 jongeren aangemeld bij Klus met Plus', laten de twee weten. 'Zij zijn inzetbaar om in heel Zeeland klussen uit te voeren die ouderen niet meer zelf kunnen of willen doen. Denk hierbij aan de dagelijkse klussen, zoals ramen zemen, tuinieren en boodschappen doen.

Stemmen

Door op Klus met Plus te stemmen via de website van De Jonge 100, maakt het Zeeuwse duo kans op de landelijke prijs. De Jonge 100 is een onderscheiding voor ondernemers, sporters en andere inspirerende 18- tot 25-jarigen die de wereld met hun initiatief of talent mooier maken. Bas en Jordi nemen het voor de prijs op tegen bekende namen, zoals Davina Michelle, Donny van de Beek, Bram Krikke, Snelle en Matthieu van der Poel.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief