Op de foto staan van links naar rechts: Aukje Verhagen, Carina de Bree, Humphrey Lourens, Jesse Aschman, Jan-Kees Schrier en Jeroen Van Meel. FOTO FRANS VAN PAGEE
Op de foto staan van links naar rechts: Aukje Verhagen, Carina de Bree, Humphrey Lourens, Jesse Aschman, Jan-Kees Schrier en Jeroen Van Meel. FOTO FRANS VAN PAGEE (Foto: Frans van Pagee)

Hansweertse Boys kijkt terug en vooruit

HANSWEERT - Na een half jaar radiostilte wil het bestuur van voetbalclub Hansweertse Boys eenmalig terugkijken op een mindere periode, maar vooral vooruitkijken nu de hoofdmacht zijn rentree in de competitie heeft gemaakt.


Na ongeregeldheden vorig seizoen werd besloten om het eerste elftal terug te trekken uit de competitie door de leden te laten stemmen. Een meerderheid vond dat er een rustperiode moest worden ingelast. De KNVB was er voor de club en bood advies aan hoe te handelen. De club moest volgens de bond onder meer niet reageren op berichten in de media. Het was soms niet eenvoudig, maar het lukte wel. Inmiddels hebben enkele bestuursleden besloten te stoppen. Anderen zijn juist toegetreden, onder wie twee dames. Ook adviseerde de KNVB hoe de club moest handelen na de ongeregeldheden en een grens moest stellen voor wat wel en niet mag.

Vooruitkijken

Hansweertse Boys wil nu vooral rust en vooruitkijken. Een representatief eerste elftal actief tussen de standaardteams is één van de doelen. Ook staat ze open voor een samenwerkingsverband voor de jeugd. Het aantal inwoners van Hansweert is dusdanig laag dat ze niet anders kan. Hierover zijn al gesprekken gevoerd, maar duidelijkheid is er nog niet.

Hoofdmacht

Inmiddels staat alles weer en de hoofdmacht heeft al twee zeges geboekt. Er staat met Tom Koelen een gemotiveerde oefenmeester voor de selectie waar de club trots op is. De rust is teruggekeerd. Achter de schermen is de laatste maanden hard gewerkt aan de dorpsclub.

Het huidige bestuur heeft hart voor de club en de tijd om stappen te zetten met als rode draad plezier in de sport.

BestuurIn het bestuur zitten nu Humphrey Lourens (algemeen bestuurslid senioren), Carina de Bree (penningmeester en secretaris), Aukje Verhagen (jeugdzaken, kantinebeheer jeugd), Marc Okkerse (algemeen bestuurslid jeugdzaken), Jesse Aschman (wedstrijdsecretaris, kantinebeheer seniorenzaken), Metha Ridderhof (algemeen bestuurslid), Davy Hoogesteger (algemeen bestuurslid) en adviseurs Jan Kees Schrier en Jeroen Van Meel.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>