Dieter, Luuk, Jodi (vlnr) en wethouder Sinke bij de nieuwe goot.
Dieter, Luuk, Jodi (vlnr) en wethouder Sinke bij de nieuwe goot. (Foto: Jessica Rovers)

Jodi, Luuk en Dieter ontwerpen een regengoot

KRABBENDIJKE – In de Dorpsstraat in Krabbendijke is woensdag een bijzondere regengoot onthuld. Over het ontwerp van de goot, onderdeel van de herinrichting van het dorpshart, hebben namelijk kinderen nagedacht.


Wethouder Jaap Sinke van de gemeente Reimerswaal mocht de nieuwe regengoot feestelijk onthullen. In opdracht van de gemeente vernieuwt het bedrijf KWS Infra een deel van het centrum van Krabbendijke. Voor de afdekroosters van de nieuwe regengoten is een wedstrijd uitgeschreven waaraan alle kinderen in het dorp mee konden doen. Luuk, Dieter en Jodi hebben de beste ontwerpen gemaakt en hun ideeën zijn verwerkt in de roosters.

Waterval

Communicatieadviseur Selene Hoogeveen van KWS Roosendaal/Sas van Gent legt uit dat de vernieuwing van het centrum onder andere bestaat uit het opnieuw aanleggen van de vijver, het herbestraten van een aantal wegen en omliggende pleinen en het opnieuw inrichten van het parkeerterrein. “De vijver is opnieuw ontworpen en krijgt een waterval waarmee de kwaliteit van het water sterk verbetert”, licht Hoogeveen toe. “De afvoergoten in de straten laten het regenwater wegstromen en zijn geplaatst in plaats van de standaard kolk.”
Om de overlast die de werkzaamheden veroorzaken te compenseren, probeert het bedrijf iets terug te doen voor de bewoners en het uitschrijven van de wedstrijd is daarvan een voorbeeld. “We hebben alle kinderen opgeroepen mee te doen. Uiteindelijk hebben we samen met de gemeente de mooiste inzendingen gekozen.”

Fruitteelt

De winnende ontwerpen zijn een krab, appels en peren en het wapen van Krabbendijke. Luuk, Dieter en Jodi ontvingen als prijs een waardebon van de speelgoedwinkel en een tas met aardigheidjes van KWS. “Ik vind het leuk dat we gewonnen hebben”, zegt Jodi. “Ik heb meegedaan aan de wedstrijd, omdat ik dacht dat de twee grote bedrijven in appels en peren hier best veel zijn voor een klein dorp. En ik bedacht een krab, omdat dat ook past bij Krabbendijke. Die heb ik toen getekend.”

Ook Dieter moest meteen aan appels en peren denken. “Ik moest er wel even over nadenken, maar de fruitteelt past echt bij het dorp. Het was wel een verrassing dat ik had gewonnen. Toen ik meedeed dacht ik wel al dat het grappig zou zijn als ik zou winnen en nu dat ook echt zo is, vind ik dat zeker leuk.”

Luuk bedacht het wapen. “Het was best moeilijk, maar na een poosje nagedacht te hebben, en met hulp van mijn moeder, kwam ik op het idee van het wapen. Ik kan best goed tekenen, want dat is één van mijn hobby's, dus ik had er wel vertrouwen in.”

Modern

Wethouder Sinke is blij met de bijdrage van de jongens. “Ik vind het bijzonder dat het nieuwe centrum niet alleen bedacht is door de gemeente, maar ook door de kinderen uit het dorp. Iedere zaterdag maak ik een rondje en het is geweldig hoe mooi alles aan het worden is. Je hoort het ook bij bewoners: hier komt iets moois tot stand. Het centrum was gedateerd, maar straks kunnen we weer trots zijn op een mooi en modern winkelcentrum. Ik hoop dat we dit samen met z'n allen zo mooi kunnen houden.”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>