Zangeres Maureen neemt clip op met The City Line Dancers
Zangeres Maureen met The City Line Dancers op de achtergrond.
Zangeres Maureen met The City Line Dancers op de achtergrond. (Foto: Jessica Rovers)

Zangeres Maureen neemt clip op met The City Line Dancers

HANSWEERT – Countryzangeres Maureen Mac Gillavry heeft vorige week haar eerste clip opgenomen met The City Line Dancers in verenigingsgebouw Zaal Zeeland in Hansweert. Voor de opnames is een speciale choreografie geschreven, passend bij het nummer. Net als veel countryliedjes gaat ook dit nummer over een onbeantwoorde liefde.


Docente en oprichtster van de linedancegroep Colinda Martijn vindt het een mooi lied. “Wij werden door Maureen benaderd of we het leuk vonden om met haar een clip op te nemen. Daarover hoefden we niet lang na te denken, want dat leek ons hartstikke leuk. Het was wel even moeilijk om een choreografie te bedenken, want die schud je niet zo uit je mouw, maar het is gelukt."

Uitdaging

Martijn was er anderhalve week mee bezig. "Het is een vrij rustig nummer dus heb ik het ritme aangepast aan het lied. We hebben een kleine drie maanden geoefend om de choreografie onder de knie te krijgen. Er doen alleen gevorderde dansers meer en ze pakten het snel op. Sommigen vonden het spannend, voor ons was het een uitdaging, want we hebben nog nooit in een clip gedanst.”

De groep heeft geprobeerd om een saloon na te bouwen. “Achter in de zaal zitten figuranten verkleed als cowboys en een Mexicaan. We hebben geprobeerd een café na te bootsen. Door de clip krijgt onze club meer bekendheid, dus dat is mooi.”

Leven

Voor zangeres Maureen was het een verrassing dat er speciaal voor de opnames een choreografie geschreven is. “Heel leuk. Ik wilde graag een clip, omdat je die gewoon nodig hebt in deze tijd. Het leek mij leuk als daarin linedancers te zien waren. Ik ben online gaan zoeken en kwam bij The City Line Dancers uit.” Ze vertelt al haar hele leven met muziek bezig te zijn. “Maar ik trad er pas laat mee naar buiten. Ik zing, speel piano en schrijf zelf muziek. Veel daarvan is country, maar ik ben ook veel met andere genres bezig. Het is jammer dat country niet echt leeft in Zeeland. Ik hoop dat ik het extra leven kan inblazen.”

Emotie

Maureen treedt veel op in en buiten Zeeland. “Het nummer van de clip komt op een verzamel-cd in Engeland. Ik heb optredens in Zeeland en Brabant, maar ook in bijvoorbeeld Spijkenisse en Den Haag. Ook treed ik veel op in verzorgingshuizen, maar dan heb ik een ander programma en zing ik meer Nederlandstalige nummers. Ik heb een breed repertoire. Ik ben in Zeeland opgegroeid en mijn vader luisterde altijd veel naar countrymuziek. Mijn moeder was muzikaal en speelde piano. Mijn broers speelden gitaar. De emotie in countrymuziek spreekt mij aan. Ik kan er veel in kwijt en je kunt met dit genre alle kanten op. Ik hoop nog veel liedjes te schrijven.”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>