Afbeelding

Drugspand met schuur dicht in Rilland

Door: Britta Janssen Actueel

RILLAND - Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal sluit een woning en schuur aan de Duivenhoek in Rilland, omdat er harddrugs en een drugslaboratorium zijn aangetroffen.

De sluiting duurt een halfjaar, tot 28 mei.

MDMA

Op het perceel ontdekte de politie in juli een laboratorium voor het produceren van synthetische drugs, meldt een woordvoerder van de gemeente Reimerswaal donderdag. Ook vonden de agenten ruim 400 gram MDMA. ‘Deze hoeveelheid harddrugs en de aangetroffen attributen, zoals drukketels, gasflessen en chemicaliën voor het productieproces van MDMA, duiden op de handel in verdovende middelen.’

Circuit

‘We treden hard op tegen drugshandel en alle overlastvormen die het met zich meebrengt’, laat de burgemeester weten. ‘Het veiligheidsgevoel van onze inwoners staan voorop. Samen met onder meer de politie, het Openbaar Ministerie en de woningcorporaties blijven we de strijd aangaan tegen drugs en drugsoverlast. Ik roep de inwoners van Reimerswaal dan ook op om alle drugsactiviteiten te blijven melden bij politie of via Meld Misdaad Anoniem, zodat de politie snel kan ingrijpen.’

Met de sluiting van de woning en schuur willen de samenwerkende partijen een signaal afgeven en het adres uit het criminele circuit halen.

Eerder deze maand sloot Van Egmond ook al een woning met bouwwerk aan de Vierlingweg in Rilland, omdat zich er een laboratorium voor het maken van hennepolie bevond. Ook trof de politie er hard- en softdrugs aan. 


 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief