Afbeelding
Foto: Jessica Stols

Jeugd krijgt les over vuurwerk

Door: Britta Janssen Algemeen

KRUININGEN - De brandweerkazerne in Kruiningen was maandag en dinsdag goed gevuld met kinderen die een interactieve voorlichting kregen over vuurwerk en de gevaren ervan.

Ze leerden hoe je vuurwerk veilig afsteekt en bijvoorbeeld welke soort kleding je dan het beste kunt dragen. Deze vuurwerkexposities zijn ook dit jaar weer georganiseerd door medewerkers van Halt, de politie en de brandweer. Zij ontvingen jongens en meiden uit groep zeven en acht van D’n Akker in Waarde, De Horizon in Rilland, De Bornput in Oostdijk, Schuttevaer in Hansweert, de Julianaschool en Klimroos in Krabbendijke, Het Kompas en Ds. G.H. Kerstenschool in Yerseke en de Welle en Dr. A. Comrieschool in Kruiningen.

Warmtebeeldcamera

De kinderen luisterden niet alleen, ze mochten ook dingen doen, zoals een warmtebeeldcamera testen bij een sterrenregen (foto). Zo’n apparaat gebruiken brandweerlieden om te meten hoe warm de brandhaard is. Het feit dat bij het afsteken van vuurwerk oogletsel het meeste voorkomt, maakte het geblinddoekt ervaren hoe het is om geen zicht meer te hebben, extra confronterend. Als afsluiting kregen alle kinderen namens het jeugd en jongerenwerk van de gemeente Reimerswaal een vuurwerkbril.


 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief