Kimberly Moens bij Film by the Sea in Vlissingen.
Kimberly Moens bij Film by the Sea in Vlissingen.

'Ik wil meer zijn dan alleen een mooi gezicht'

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN – De uit Vlissingen afkomstige Kimberly Moens (32) is dit jaar verkozen tot Miss Universe Elite. Ze zet zich in om inzamelingsacties te houden voor allerlei goede doelen.

Kimberly wist begin dit jaar de titel second runner up bij de Mrs Netherlands Universe verkiezing in Den Haag te bemachtigen. In het Amerikaanse Miami is zij vervolgens bij de Ms World International verkiezing verkozen tot Ms Universe Elite. Tijdens de verkiezingen heeft Kimberly verschillende inzamelingsacties gehouden voor de Zeeuwse zorgorganisatie Emergis.

Ontspanningsruimte
Momenteel zamelt Kimberly geld voor de inrichting van een ontspanningsruimte voor tieners bij Emergis. Ze is blij dat ze haar titels kan inzetten voor het goede doel. “Veel filantropen beginnen in de modewereld dus ik dacht, waarom ik ook niet? Ik heb altijd al iets willen doen voor de samenleving, maar wist niet hoe. Totdat ik mij vorig jaar heb opgegeven voor de Mrs Netherlands Universe, nadat een vriendin van mij deze verkiezing had gewonnen. Ik wilde altijd serieus genomen worden en niet alleen worden beoordeeld op mijn uiterlijk, maar ik ben er achter gekomen dat ik dit ook kan inzetten voor een hoger doel. Mijn naam en titel kunnen hierbij helpen.”

Jongen
Kimberly heeft niet altijd van een carrière in de modewereld gedroomd. “Ik was ICT-er en werkte in de havens van Vlissingen. Eigenlijk was ik meer een soort jongen. Toen kwam iemand naar mij toe met de vraag waarom ik nooit model geworden was en toen dacht ik: het is nu of nooit!” De eerste castingdag was voor Kimberly meteen een mooie ervaring. “Er waren allemaal vrouwen, wat voor mij best bijzonder is, omdat ik uit een mannenwereld kom. Het was uiteindelijk een traject van een halfjaar waarin ik wel uit mijn comfortzone heb moeten komen. Gelukkig bleek het vooroordeel dat vrouwen onderling vals zijn, niet waar. Ik heb het wereldje van mode en make-up op een hele leuke manier leren kennen.”

Tieners
Haar ervaring als accountmanager is volgens Kimberly een groot voordeel geweest tijdens de verkiezingen. “Ik had geen moeite om mezelf te presenteren en omdat ik commercieel sterk ben, kon ik zaken makkelijk in elkaar zetten. Ik durf veel en ga er gewoon voor.” Tijdens de eerste verkiezing kregen de deelnemers de opdracht een campagne op te zetten tegen huiselijk geweld. “Zo kwam ik uit bij Emergis. Er is kleding ingezameld en schoonmaak- en klusmateriaal. We hebben een kledingmarkt georganiseerd, wat heel gaaf was. Nu ben ik bezig met de jeugdkamer. Er staat een mooi speeltoestel voor de kinderen buiten, maar voor tieners is er eigenlijk niks en daar word ik verdrietig van. Ik hoop vijfhonderd euro in te zamelen om een Playstation te kunnen aanschaffen met extra controllers.”

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de actie van Kimberly Moens op https://www.doneeractie.nl/help-out-children-in-safe-houses/-38270

BIJDRAGE JESSICA ROVERS
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief