Het gemeentehuis van Kapelle.
Het gemeentehuis van Kapelle.

Weer geen geschikte burgemeesterskandidaat in Kapelle

Door: Britta Janssen Actueel

KAPELLE - Ook de tweede sollicitatieronde voor een burgemeester voor de gemeente Kapelle heeft geen geschikte kandidaat opgeleverd. Dat maakt de gemeente dinsdagavond bekend.

Veertien personen - vier vrouwen en tien mannen - solliciteerden naar de functie van eerste burger van Kapelle. ´Na een zorgvuldige selectie concludeert de vertrouwenscommissie dat geen van de sollicitanten voldeed aan de kwaliteitseisen, zoals vastgelegd in de profielschets die de gemeenteraad heeft vastgesteld´, aldus Kapelle in een verklaring.  

Januari

De gemeenteraad bespreekt in januari met Han Polman, commissaris van de koning in Zeeland, de vervolgstappen om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester voor de gemeente Kapelle. Tot die tijd blijft Huub Hieltjes deze post in Kapelle waarnemen. 

Geen verklaring

´Uiteraard betreuren wij het zeer dat de hernieuwde openstelling van de vacature wederom geen voordracht oplevert. We hebben hiervoor op dit moment geen verklaring. We zien wel dat er meer gemeenten zijn die er langer over doen om een passende kroonbenoemde burgemeester te vinden.´ 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief