Brons voor Nikita van den Ouden.
Brons voor Nikita van den Ouden. Foto: Elise Events Photography

Nikita van den Ouden pakt brons op NK zwemmen

RILLAND - Nikita van den Ouden heeft een uitstekend NK gezwommen. De zwemster uit Rilland, studerend in Eindhoven, zwemmend bij zpc Neunen, had op alle individuele afstanden voldaan aan de limiet. Dus de keus was moeilijk, zo werd er gekozen voor twee nummers per dag.

Op vrijdag zwom ze de 400m vrije slag waar ze met 4,27.19 een persoonlijk record neerzette en verrassend door in 7e tijd in de series noteerde, en zich daarmee plaatste voor de finale beste 8 100 wissel. Ook een pr. in de B finale (plaats 9 t/m 16) zette ze weer een mooie verbetering neer 1,0524.
Op de 2e dag werd Nikita met 0,59,54 net uitgeschakeld in de series. Op de 200 wisselslag tikte ze in 2,22,01 en daarmee bereikte ze opnieuw de finale. In de finale werd ze 7e met de tijd van 2,21.46
Zondag stond de 400 wisselslag op het programma met de 13e inschrijftijd van 5,06 wist Nikita opnieuw erg sterk voor de dag te komen en met 4,59,19 wist ze voor het eerst de 5 minuten grens te doorbreken. Hiermee plaatste zich overtuigend voor de finale in de avond.
De 100 vlinderslag zwom ze 1.05.54 en werd ze in de series uitgeschakeld.

Finale
In de finale van de 400 wisselslag wist Nikita na een sterke start halverwege de race naar de 3e plek te zwemmen, terwijl ze dichterbij de dame met 2e positie kwam wist ze dit gaatje niet dicht te zwemmen, Ze had op de laatste 50m een sterke eindsprint nodig om de derde plaats vast te houden. Met 4,5736 opnieuw een persoonlijk record en een bronzen medaille. En daarmee een unieke prestatie neerzettend. Want een Zeeuwse zwemster op het podium van een individueel zwemnummer bij de Nederlandse kampioenschappen bij de senioren is een prestatie die jarenlang niet is behaald. Met dank in haar trainer Martin die in geloofde.