Burgemeesterssollicitant Kapelle wil boekje opendoen over procedure
gemeente-kapelle-large
gemeente-kapelle-large

Burgemeesterssollicitant Kapelle wil boekje opendoen over procedure

KAPELLE - Voormalig europarlementariër voor de PVV en LPF Lucas Hartong is één van de 39 kandidaten geweest die heeft gesolliciteerd als burgemeester van de gemeente Kapelle.


Dat maakt hij via Twitter bekend, in reactie op een artikel van de Volkskrant over het ‘burgemeestersloze’ Kapelle.

Commissie

De gemeente Kapelle schreef na het vertrek van Anton Stapelkamp twee keer een vacature uit, maar de vertrouwenscommissie vond alle 39 kandidaten te licht. Over het hoe en waarom bleef de commissie vaag. Op Twitter schrijft Hartong dat hij twee keer heeft gesolliciteerd naar het ambt in Kapelle. “Geen interesse, ondanks ruimte interesse en netwerk. Had Kapelle graag een aantal jaren gediend.”

Boekje

Voor de voormalig PVV- en LPF-politicus is het reden om het systeem van benoemingen aan te passen. Hij zegt bovendien een boekje open te willen doen over het werk van de vertrouwenscommissie. Waarnemend burgemeester Huub Hieltjes, die sinds het vertrek van Stapelkamp de honneurs waarneemt, vertrekt dit jaar naar de gemeente Duiven.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>