Kapelle maakt zich zorgen over illegaal vuurwerk
cobra-vuurwerk-politie
cobra-vuurwerk-politie

Kapelle maakt zich zorgen over illegaal vuurwerk

KAPELLE - Wijkagenten in de gemeente Kapelle hebben rondom Oud en Nieuw 39 illegale nitraten in beslag genomen bij een 14-jarige jongen uit Wemeldinge.


Verder raakte een 16-jarige uit de gemeente maar liefst 100 nitraten kwijt en moest een 17-jarige jongen twee zogenaamde big fives inleveren.

Burgemeester Huub Hieltjes heeft donderdag tijdens zijn nieuwjaarstoespraak gezegd zich zorgen te maken over het illegale vuurwerk. Op het Dorpsplein in Wemeldinge werden illegale knallers in combinatie met benzine afgestoken. Het zorgde voor een grote steekvlam.

Schade

De schade aan gemeentelijke eigendommen bedroeg dit jaar 5000 euro. Het ging vooral om kapotte verkeersborden, afvalbakken en kolken. Met de voorbereidingskosten erbij, zoals het verwijderen van straatmeubilair en afsluiten van prullenbakken, komen de kosten voor de jaarwisseling uit op zo’n 14.000 euro. Vorig jaar was dit 12.000 euro. Ook particulieren hebben schade ondervonden door vuurwerk. Zo raakte een auto in Wemeldinge flink beschadigd door vuurwerk. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>