Megawinst voor CZAV door verkoop Agrimarkt aan Jumbo

Megawinst voor CZAV door verkoop Agrimarkt aan Jumbo

GOES - CZAV heeft in het boekjaar 2018-2019 een uitzonderlijk hoog positief resultaat geboekt van 24 miljoen euro.


De winst komt door de verkoop van de Agrimarkt-supermarktketen aan Jumbo. Van de 24 miljoen euro voegt de Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging vijf miljoen euro toe aan de algemene reserve. Het geld wordt de komende drie jaar uitgekeerd aan de leden.

Ontwikkeling

De rest van de winst gaat naar de statutaire reserve en is bestemd voor de ontwikkeling van CZAV. “De huidige ontwikkelingen in de agrarische sector zijn heftig en hebben grote impact op het wel en wee van onze leden”, zegt de aan- en verkoopvereniging in Zuid-Nederland. “Wij kunnen met name bijdragen en ondersteunen op gebied van kennisverbetering van teelten onder de nieuwe omstandigheden. Verandering lijkt de enige constante.”

Nakorting

Over de agrarische activiteiten is een winst gemaakt van 1,5 miljoen euro, die al is uitgekeerd in de vorm van een nakorting op meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen, veevoeders, mais- en uienzaad en organische mest. Het resultaat van andere kernactiviteiten is 2,5 miljoen euro.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>