Foto: Britta Janssen

Ook burgemeester Reimerswaal is het vuurwerk beu

KRUININGEN - Ook burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal is het vuurwerk tijdens de jaarwisseling beu.


In haar nieuwjaarstoespraak van maandag zei ze het eens te zijn met politiechef Erik Akerboom, die de jaarwisseling op een andere manier wil vieren.

De schade door vuurwerk in Reimerswaal bedroeg dit keer 9000 euro. “Geld van u en ons allemaal”, zei Van Egmond, die wel blij zei te zijn over de ‘relatief rustig verlopen jaarwisseling’. “Het gesprek over wat we nog acceptabel vinden aan het gedrag tijdens de jaarwisseling komt ook bij uw burgemeester binnen. Los van de materiële schade hoor ik verhalen van inwoners die het zat zijn dat, als zij anderen op gedrag aanspreken, zij weggehoond worden of uitgelachen.”

Bescheiden

In haar toespraak ging het vooral over het 50-jarig bestaan van Reimerswaal. De gemeente viert dat in 2020 op bescheiden wijze. “Reimerswaal heeft zich ontwikkeld tot een bloeiende gemeente, rijk aan verbanden, divers en economisch sterk. Met een gevarieerd aanbod aan voorzieningen. Trots mogen we zijn, ofwel ‘hroôs’ op Reimerswaal. Laten we dat koesteren, vasthouden en ontwikkelen.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Verpleegkundige

Goes

Bezorgers

Middelburg

Bezorgers

Reimerswaal-Kapelle

iemand met groene vingers

Yerseke

Bezorgers

Goes

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief