Woensdrecht wil open polderlandschap niet laten aantasten door windpark
windmolen2
windmolen2

Woensdrecht wil open polderlandschap niet laten aantasten door windpark

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht wil dat buurman Reimerswaal naar andere locaties zoekt voor een nieuw windpark dat drie bestaande moet vervangen.


Dat heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag in een officieel bezwaar gezegd.

Het gaat om het vervangen van zestien windmolens in de Anna Mariapolder, twee molens van Zeeuwind bij Bath en één van Chris Hopmans aan de Grindweg in de gemeente Woensdrecht. De partijen willen hiervoor in de plaats zestien windmolens van tweehonderd meter hoog neerzetten in het achterland van Reimerswaal.

Aantasten

Wethouder Jeffrey van Agtmaal van de gemeente Woensdrecht, die dit eind vorig jaar van de gemeente Reimerswaal en de provincie heeft gehoord, is bang dat het nieuwe park het open polderlandschap van West-Brabant naar Zeeland ernstig aantast. “We verzoeken de gemeente Reimerswaal om het onderzoeksgebied uit te breiden, zodat er naar een andere locatie gezocht kan worden, zonder afbreuk te doen aan het open polderlandschap.”

Strijd

Volgens Van Agtmaal moeten de initiatiefnemers kijken naar de discussie over de Kabeljauwkreek, het windpark met vijf turbines dat in april of mei wordt opgeleverd. Dat is na een jarenlange strijd verplaatst naar een locatie tegen de achtergrond van de industrie in de haven van Antwerpen. “De strijd die hierover is gevoerd en de strategische keuzes die hiervoor zijn gemaakt, zouden met het huidige plan teniet gedaan worden”, aldus Van Agtmaal die benadrukt duurzaamheid wel hoog in het vaandel te hebben staan. “Naast ons bezwaar over de locatie vinden we het jammer dat we pas erg laat in het proces geïnformeerd zijn over het plan. De grens tussen Zeeland en Noord-Brabant zou geen beperking moeten zijn om naar een voor alle betrokkenen acceptabele invulling voor de klimaatopgaven te komen.” 

   

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Collegas gezocht

\'s-Heerenhoek

Montageteam

Kapelle

Verzorgende IG

Goes

Kraanmachinist

’s-Heer Abtskerke

Werken en leren in de zorg

Middelburg