Bijeenkomst over natuurherstel in Westerschelde bij Bath
De Westerschelde is verdiept voor de scheepvaart.
De Westerschelde is verdiept voor de scheepvaart. (Foto: Rijnhout Media)

Bijeenkomst over natuurherstel in Westerschelde bij Bath

BATH - De provincie Zeeland begint in februari met werkzaamheden in de Westerschelde ter hoogte van Bath. De werkzaamheden maken deel uit van het Natuurpakket Westerschelde.


De provincie laat in het water onder meer acht strekdammen aanleggen, verbetert een bestaande dam en verstevigt de vooroever. Bovendien komt er een hoogwatervluchtplaats voor vogels. Op zo’n plek kunnen vogels uitrusten tot het water ver genoeg is gezakt om weer op zoek te gaan naar eten.

Schorren

Alles bij elkaar ontstaat er een gebied met nieuwe natuur van 38 hectare groot. De maatregelen zijn onderdeel van het door de Hedwigepolder, veelbesproken Natuurpakket Westerschelde. De werkzaamheden, die vooral in Zeeuws-Vlaanderen plaatsvinden, moeten de getijdenatuur in de Westerschelde behouden.

De schorren en slikken waarop vogels hun voedsel zoeken en bijzondere planten groeien, worden kleiner doordat de Westerschelde in de loop der jaren is verdiept en versmald. In plaats van het meergeulenstelsel dat heeft gezorgd voor de bijzondere flora en fauna in de zeearm dreigt het één grote geul te worden. Met de werkzaamheden wil de provincie onder meer nieuwe schorren en slikken maken.

Geïnteresseerden zijn donderdag (16 januari) welkom op een inloopbijeenkomst in buurthuis De Tobbe in Bath. De avond duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Collegas gezocht

\'s-Heerenhoek

Montageteam

Kapelle

Verzorgende IG

Goes

Kraanmachinist

’s-Heer Abtskerke

Werken en leren in de zorg

Middelburg