Het huidige sportcentrum wordt pas gesloopt als het nieuwe er staat.
Het huidige sportcentrum wordt pas gesloopt als het nieuwe er staat. Foto: Bennie Krajenbrink

Rekenen en tekenen voor nieuwe sporthal

Door: Britta Janssen Algemeen

KAPELLE - De gemeente Kapelle heeft drie bedrijven geselecteerd om een plan voor het nieuwe sportcentrum te maken. Zij kunnen tot en met dinsdag hun inschrijving indienen.

De stikstofproblematiek is volgens de Kapelse wethouder Jon Herselman geen risico voor het nieuwbouwproject. De drie partijen hadden hiernaar gevraagd. ‘Uit onze stikstofberekening blijkt dat we beneden de gestelde waarde blijven’, aldus Herselman.

Zitplaatsen

Ook waren er vragen over het aantal benodigde tribuneplaatsen. Kapelle gaat voor negentig vaste tribuneplaatsen in het zwembad. Daarnaast wil ze een verplaatsbare tribune met honderdzestig plaatsen, die ook in de sporthal kan staan, én de mogelijkheid om met losse elementen nog eens honderdvijftig plaatsen te creëren. Deze kunnen deels in het horecagedeelte van het complex komen te staan.

Gemeenteraad

De gemeente hoopt op 19 februari de voorlopige gunning toe te kennen. De planning is om dit voorstel in de gemeenteraadsvergadering van 17 maart te bespreken. De raad kan dan op 7 april definitief besluiten welk bedrijf de bouw mag uitvoeren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief