De leden van de toneelgroep zijn al maanden druk aan het repeteren.
De leden van de toneelgroep zijn al maanden druk aan het repeteren. Foto: De Reilanders

De Reilanders spelen 'Een erfenis met een staartje'

Door: Britta Janssen Algemeen

RILLAND - Toneelgezelschap De Reilanders speelt vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari 'Een erfenis met een staartje' in dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland.

Het 38e avondvullende stuk is een blijspel in drie bedrijven, vol verrassingen en komische wendingen. 'De ware aard van de mens komt pas echt boven als het gaat om erfenissen', vertelt de toneelclub over haar voorstelling. 'Emoties kunnen hoog oplopen. Niet vanwege het verdriet om het verlies van een dierbare, maar vanwege de verdeling van de erfenis. Frans Schreuder hoeft daar niet bang voor te zijn als hij erft van oom Ruud. Hij is namelijk enig erfgenaam, want oom Ruud was ongetrouwd en kinderloos. Frans hoeft niets te delen, alles is voor hem. Eén bezoekje aan de notaris en alles is geregeld, zo had hij zich het voorgesteld. Maar zo eenvoudig verloopt het niet. De notaris heeft een grote verrassing voor Frans in petto. De excentrieke oom Ruud heeft een voorwaarde gesteld aan de erfenis...'

Rolverdeling

De rolverdeling: makelaar Frans Schreuder - Hans Bakker, Bart Dijkman (vriend van Frans) - Jacco Jakobsen, Jet Schouten (secretaresse) - Anneke Freijser, Door v.d. Meer (interieurverzorgster) – Maja Geense, Jan van der Boom (tuinman en manusje-van-alles) - Paul Wijnen en Leny Bloemlust – Heleen Vogel.

Kijk voor meer informatie op www.dereilanders.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief