Afbeelding

Basisscholen Wemeldinge bespreken fusie

Door: Britta Janssen Actueel

WEMELDINGE - De twee basisscholen in Wemeldinge, christelijke basisschool De Hoeksteen en openbare basisschool Wemeldinge, onderzoeken een fusie. 

In het kader van de nieuwbouw voor de beide scholen wordt er al langer gesproken over het onderbrengen van de twee scholen in één pand.

Enquête

Naar aanleiding hiervan vroegen de scholen de ouders van de leerlingen in een enquête naar hun voorkeur: twee scholen in een gebouw of beide scholen fuseren tot één school, laat de gemeente Kapelle weten. De gemeente is verantwoordelijk voor de huisvesting van scholen. ‘De vragenlijst levert wisselende resultaten op’, meldt de Kapelse onderwijswethouder Jon Herselman deze week. ‘Bij OBS Wemeldinge is 90,2 procent van de ouders voor samengaan, op De Hoeksteen is dat 48,6 procent.' 

Het college van bestuur van Albero scholen, de overkoepelende onderwijsorganisatie waarbij de twee Wemeldingse basisscholen zijn aangesloten, heeft volgens de wethouder op basis van deze uitslag besloten om een intentie tot fuseren aan beide medezeggenschapsraden voor te leggen.


 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief